Ανησυχία των γιατρών στο Ρέθυμνο: «Αν κάποιος πάθει ανακοπή, δεν θα μπορεί να γίνει ανάνηψη»

Ρέθυμνο
Ανησυχία των γιατρών στο Ρέθυμνο: «Αν κάποιος πάθει ανακοπή, δεν θα μπορεί να γίνει ανάνηψη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγέλουν ότι πολλές μέρες δεν υπάρχει αναισθησιολόγος και προκύπτουν σοβαροί κίνδυνοι

Ανησυχητικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν μέρες όπως η σημερινή, που δεν θα υπάρχει εφημερεύων αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο της πόλης. Δηλαδή «αν κάποιος πάθει ανακοπή δεν θα μπορεί να γίνει ανάνηψη, αν κάποιος χρειαστεί υποστήριξη με αναπνευστήρα δεν θα μπορεί να διασωληνωθεί» προειδοποιούν οι γιατροί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει πολλές φορές επικοινωνηθεί στους πολίτες από την Ένωση γιατρών. Σε πολλά τμήματα υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν ένα αριθμό εφημεριών που δεν μπορούν να αντέξουν και να περιορίσουν ιατρεία και λειτουργείες των κλινικών. Όμως τους τελευταίους μήνες «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Αποκορυφωμα το πρόβλημα του Αναισθησιολογικού τμήματος. Οι αναισθησιολόγοι είναι δύο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνονται τακτικά και έκτακτα χειρουργεία. Ότι υπάρχουν μέρες όπως η σημερινή ημέρα που δεν θα υπάρχει εφημερεύων Αναισθησιολόγος. Δηλαδή αν κάποιος πάθει ανακοπή δεν θα μπορεί να γίνει ανάνηψη, αν κάποιος χρειαστεί υποστήριξη με αναπνευστήρα δεν θα μπορεί να διασωληνωθεί, αν χρειαστεί επείγον χειρουργείο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο νόμο, αν μια γυναίκα έχει επαπειλούμενη κύηση θα πρέπει να διακομισθεί με κίνδυνο για την ίδια και το μωρό, αν ένα παιδάκι ή ένα νεογνό χρειαστεί βοήθεια αναισθησιολόγου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα. Πρακτικά αναστέλλεται η δυνατότητα εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής σε οποιοδήποτε τμήμα του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο στη διαχείριση του πραγματικά επείγοντος περιέρχεται στις δυνατότητες ενός κέντρου υγείας.

Με λίγα λόγια εφημερία και πρωινή εργασία νοσοκομείου χωρίς αναισθησιολόγους δεν υπάρχει.

Ως Ένωση γιατρών ζητάμε άμεσα τη λύση του προβλήματος με προσωρινά αλλά και πιο μακροπρόθεσμα μέτρα που είναι η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και η δημιουργία κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν «άγονες». Ζητάμε να  αγωνιστείτε μαζί μας για να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News