Ρέθυμνο

Ξενοδόχοι: Φοβούνται ότι δεν θα «βγάλουν» ούτε τα έξοδά τους

"Δεν μπορούν τα ξενοδοχεία να μετατραπούν σε νοσοκομεία και φυλακές" υποστηρίζουν

Με το βλέμμα στραμμένο στις πτήσεις τσάρτερ που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της φετινής γεμάτης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, τουριστικής χρονιάς βρίσκονται και στο Ρέθυμνο οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι αν και μιλούν για μία τελείως χαμένη σεζόν, εντούτοις δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι για να ανοίξουν έστω και στις αρχές Ιουλίου κάποιες από τις μεγάλες  ξενοδοχειακές μονάδες τους.

 Το ζητούμενο όπως εξηγούν δεν είναι να καταφέρουν να προσελκύσουν τον εσωτερικό τουρισμό, που το ποσοστό του δεν ξεπερνά το 3% σε επίπεδο Κρήτης, αλλά να έχουν πληρότητες ικανές που να δικαιολογούν οικονομικά το άνοιγμα των ξενοδοχείων τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλη Τσακαλάκη «θα δούμε λοιπόν το κόστος, θα συνεκτιμήσουμε την πληρότητα διότι είναι το άλφα και το ωμέγα. Ένα ξενοδοχείο για να βγάλει τα έξοδά του χρειάζεται από κατηγορία σε κατηγορία από 60% έως 70% πληρότητα για να βγάλει τα έξοδά του. Θα την έχουμε αυτή την πληρότητα;».

Σύμφωνα με τον Μανόλη Τσακαλάκη, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να ισχύσουν και να είναι ενιαία σε όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε., η περίφημη αστική ευθύνη, αλλά και η οικονομική στήριξη που θα πρέπει ειδικά τώρα, όπως λένε, να εξασφαλίσουν οι ξενοδόχοι, είναι μερικά μόνο από τα βασικά σημεία που θα συνυπολογίσουν ώστε να ανοίξουν τις μονάδες τους.

Τι θα γίνει με τους εργαζομένους

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες του κλάδου στο Ρέθυμνο είναι το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι δεν αποκλείεται κάποιοι ξενοδόχοι να ανοίξουν ένα μέρος του ξενοδοχείου τους και αυτό για να προσφέρουν μόνο ύπνο στους πελάτες τους και όχι το συνολικότερο πακέτο των υπηρεσιών που μέχρι πέρυσι προσέφεραν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι επιχειρηματίες του κλάδου αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον του τουρισμού, καθώς ακόμα και οι υπάρχουσες περιορισμένες κρατήσεις, μπορούν να ανατραπούν από το βράδυ ως το πρωί.

Οι ξενοδόχοι πάντως και του Ρεθύμνου επισημαίνουν πως τα ξενοδοχεία τους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μετατραπούν σε νοσοκομεία και φυλακές, ενώ καθοριστικό ρόλο για αυτή την ιδιαίτερη τουριστική περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών, θα παίξει η λεγόμενη ατομική ευθύνη εκ μέρους των πελατών τους.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια