Εστίαση: Πάει για… μέσα Ιουνίου το άνοιγμα στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Εστίαση: Πάει για… μέσα Ιουνίου το άνοιγμα στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα "τυφλά" κινούνται οι επαγγελματίες του επισιτισμού

Λίγο πριν ανοίξουν και πάλι τα καταστήματά τους για να δραστηριοποιούνται όμως σε μία καθημερινότητα με πολλές ιδιομορφίες, οι επαγγελματίες της εστίασης στο Ρέθυμνο σκιαγραφούν με μελανά χρώματα -στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV»- την πορεία της φετινής περιόδου. Όπως τονίζουν όλοι θα κινηθούν σε αχαρτογράφητα ύδατα, λόγω πανδημίας, παρά το ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες τους.

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, το κάθε τι που διαχειριζόμαστε πλέον των προϋποθέσεων και των υποδείξεων των επιτροπών, θα πρέπει να το διαχειριζόμαστε με περίσσευμα ατομικής ευθύνης. Θα βάζουμε τη δική μας πινελιά και προϋπόθεση των κανόνων εκείνων που προϋποθέτουν υγεία» αναφέρει ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης κ.Όθωνας.

Μεταθέτουν το άνοιγμα για τα μέσα Ιουνίου

Στο Ρέθυμνο, σχεδόν το 70% των καταστημάτων εστίασης δεν αναμένεται να ανεβάσει τα ρολά του από την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό διότι το πελατολόγιο του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άνοιγμα των μεγάλων εποχιακών ξενοδοχείων. Έτσι, ταβέρνες ως επί το πλείστον που λειτουργούν στην παλιά πόλη, το ενετικό λιμάνι, στα Περιβόλια, τα Μισίρια, αλλά και τον Πλατανιά μεταθέτουν το άνοιγμα τους περίπου για τα μέσα Ιουνίου.

«Αυτοί εξαρτώνται πάρα πολύ από τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις. Τα ξενοδοχεία δεν θα έχουν ανοίξει, δουλεύουν μόνο με τουρίστες, θα περιμένουν λοιπόν να δουν τι θα κάνουν» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης κ .Κλαψινός.

Σε πρώτη φάση οι επαγγελματίες εστίασης που θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου, δεν θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις εργαζομένων, ενώ ανάλογα με την κίνηση που θα υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες, θα αποφασίσουν το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων προσωπικού.

Ωστόσο, παρελθόν θα αποτελούν πλέον και τα όσα γνωρίζαμε μέχρι και πριν την καραντίνα, σε ότι αφορά την ίδια την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, αφού πλέον οι αλλαγές που θα υπάρξουν δεν θα αφήνουν κανένα περιθώριο στους πελάτες να ξεχάσουν πως ο κορωνοϊός παραμένει ανάμεσά μας.

Αξιολογώντας οι επαγγελματίες του κλάδου, τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της κυβέρνησης ως προς τα μέτρα στήριξης, τονίζουν πως αρκετοί δεν πρόκειται να κάνουν χρήση αυτών, τουλάχιστον μέχρι να διαπιστώσουν ποια θα είναι η πορεία που θα καταγράψει η φετινή τουριστική περίοδος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News