Ρέθυμνο

ΧΕΝ Ρεθύμνου: έφτιαξαν και δώρισαν 400 υφασμάτινες μάσκες

Σε καιρούς δύσκολους που ο ένας θέλει και χρειάζεται τη στήριξη του άλλου εντος κορωνοιού εποχής σωματεία εθελοντισμού δηλώνουν το παρόν .Έξαλλου στο Ρέθυμνο η εθελοντική διάθεση έχει ενεργή και δυναμική παρουσία στην κοινωνία του . Η γρήγορη στρατηγική αντίδραση της κυβέρνησης για τα μετρά υγειινής και ασφάλειας στο θέμα της Δημόσιας Υγείας κυριολεκτικά έσωσε το σύστημα Υγείας από κατάρρευση άλλα και όλους μας από δυσοίωνες εξελίξεις . Ένα τέτοιο εθελοντικό γυναικείο σωματείο είναι η Χεν Ρεθύμνου όπου χρόνια δραστηριοποιείται στο Ρεθυμνο Αποτελεί μέλος της Χεν Ελλάδος με εξελίξιμη και δυναμική παρουσία και πορεία οχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και παγκόσμια .

Στόχος η ανάπτυξη της γυναίκας κάθε ηλικίας ανεξαρτήτου φυλής,θρησκείας ,πολιτικής τοποθέτησης και διάκρισης .Ο εθελοντισμός έχει εξέχουσα θέση στην ομάδα και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη των μελών της. Ασχολειται με τη γυναικεία παρουσία μέσα στο περιβάλλον ,τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής,στην κριση στα προβληματα βιωσιμοτητας . Έτσι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει στο σύγχρονο θέμα της αντιμετωπισης του αόρατου εχθρού τουτης της εποχής από την πόλη μας .Το Διοικητικό Συμβούλιο μας πήρε την απόφαση κατασκευής 400 χειροποίητων υφασμάτινων μασκών προκειμένου να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια στήριξης στο μέτρο αυτό αντιμετώπισης .

Οι εν λόγω μάσκες κατασκευαστηκαν από κατάλληλο ύφασμα ,λάστιχα και ραφές κατόπιν οδηγιών αρμοδίου σε θέματα υγείας. Η συνεργασία είναι απαραίτητη με όλους τους φορείς και διανύοντας καιρούς πανδημίας η ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά σε πολλά επίπεδα συνεργασίας είναι θεμιτά .Η αξιοποίηση της χειροποίητης τεχνικής ,η χρήση πρώτων υλών του τόπου μας είναι θέματα που μας απασχολούν και μπορούν να διατεθούν στην κοινωνική προσφορά . Σε αυτήν την προσφορά μέτρα και όρια δεν υπαρχουν. Υπάρχει το ΘΕΛΩ και το ΜΠΟΡΩ. Ο εθελοντισμός υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν αισθήματα και συναισθήματα απο ανθρώπους που τα έχουν μέσα τους για να κάνουν το έξω τους περισσότερο όμορφο και δημιουργικό .

Δωρεά των 400 χειροποίητων υφασμάτινων μασκών πραγματοποιήθηκε α) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου παρουσία του νέου Διοικητή κ Μαρκάκη Ελευθερίου β) στο Γηροκομείο Ρεθύμνου με την ακούραστη υπεύθυνη της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων κ Μπριλάκη Σιταρένιου Ζωής και τους συνεργάτες της γ)στο περιφερειακό ιατρείο Πηγής παρουσία της ιατρού κ Νίκης Παπαπάνου.

"Ευχόμαστε γρήγορα να ευοδώσουν οι προσπάθειες που γίνονται απο τη διοίκηση του μοναδικού νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού μας για στελέχωσή με νέους επιστήμονες ιατρούς . Ευχόμαστε στο ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει κέντρα δημόσιας υγείας και περίθαλψης ηλικιωμένων(γηροκομείο και περιφερειακά ιατρεία ) ειδικά αυτές τις μέρες ,καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους . Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χεν Ρεθύμνου θερμώς ευχαριστεί για την ευγενική προσφορά υφασμάτων της εταιρείας MARIS INTERIORS -ΜΑΡΗΣ ΑΕ καθώς για το μεράκι και την επιδεξιότητα των χεριών της κ Danuta Helena Tracz-Kniolek όπου βοήθησαν στην προσπάθεια μας αυτή. Όλοι τους αξίζουν το χειροκρότημα μας μα και την υποστήριξη μας .

Το ΔΣ ΤΗΣ ΧΕΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ όπως εκπροσωπείται από την πρόεδρο ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ"

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια