Φονικό Ανώγεια : "Σε αγαπάμε" φώναξαν στον 29χρονο συγγενείς κ΄φίλοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Κρήτη
Φονικό Ανώγεια : "Σε αγαπάμε" φώναξαν στον 29χρονο συγγενείς κ΄φίλοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική φιγούρα η μητέρα του

«Σε αγαπάμε» φώναξαν οι συγγενείς του 29χρονου μόλις τον αντίκρυσαν να βγαίνει από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στην θέα του παιδιού της η μητέρα του κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τζίπ ανοίγοντας την αγκαλιά της και δίνοντας του την ευχή της και την ευχή του πατέρα του.

Νωρίτερα ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Άνοιξε την ψυχή του» κατά τη διάρκεια της απολογίας του

Με δάκρυα στα μάτια και ξεσπώντας αρκετές φορές στην διάρκεια της απολογίας του ακόμα και σε λυγμούς ο 29χρονος Ανωγειανός, άνοιξε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορός, του την ψυχή του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια, μέχρι την στιγμή που αντίκρυσε νεκρό τον πατέρα του και βλέποντας μπροστά του «το απόλυτο σκοτάδι» όπως φέρεται να είπε, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 30χρονο που νωρίτερα κατά τον ίδιο είχε αφαιρέσει την ζωή του πατέρα του με μία σφαίρα στο θώρακα. Ο 29χρονος καθ’ ομολογία, φερόμενος ως δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος και θα μεταφέρεται στις φυλακές Χανίων.

Διονύσης Βέρας: "Όσοι κατασκευάζουν πράγματα να τα αφήσουν στην άκρη"

Σήμερα  ο συνήγορός του, Διονύσης Βέρας με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος κάλεσε εκείνους όπως είπε χαρακτηριστικά, κατασκευάζουν πράγματα, να τα αφήσουν στην άκρη αφήνοντας παράλληλα και τις δύο οικογένειες στο δράμα που βιώνουν. Επίσης ξεκαθάρισε ότι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας το όπλο που παρέδωσε η άλλη πλευρά στις αστυνομικές αρχές, δεν ήταν το πραγματικό όπλο. Τέλος, αναφερόμενος και στο θέμα των αυτοπτών μαρτύρων, ο κ. Βέρας είπε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του ζητά από τους ανθρώπους που ήταν μπροστά στα γεγονότα να ανοίξουν τα στόματά

Ο 29χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου νωρίς το πρωί της Τετάρτης, υπό άκρα μυστικότητα, αφού, για λόγους ασφαλείας τον μετέφεραν μέσα από το υπόγειο του μεγάρου.

Μάλιστα, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν στα δικαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε χτες και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα μέσω υπομνήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην έξοδο από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, με προορισμό τις φυλακές Αγιάς στα Χανιά. 

 

Στιγμές αρχαίου δράματος στην απολογία 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 29χρονος φέρεται να «άνοιξε την ψυχή του». Μάλιστα, ο νεαρός κατηγορούμενος, «λύγισε» όταν είπε ενώπιον της ανακρίτριας και της Εισαγγελέως, πως «Έχασε τον άγγελό του», εννοώντας τον πατέρα του.

Όπως, χαρακτηριστικά, δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη «Αυτό που ζήσαμε στην απολογία ήταν η αποτύπωση ενός αρχαίου δράματος».

Αυτό που ζήτησε, πάντως, από την πλευρά του ο 29χρονος, είναι να ενημερωθούν οι δικοί του άνθρωποι για την οδύνη που νιώθει.

Πρόκειται για το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός, μετά το διπλό φονικό στο χωριό του Μυλοποτάμου.

Ο 29χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, καθώς και την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά 3ου προσώπου.

«Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»

Από την πλευρά του, ο 29χρονος καθ' ομολογίαν δράστης και γιος του ενός θύματος, μίλησε μέσα από το κρατητήριο στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τα συναισθήματά του αναφορικά με την τραγωδία που εξελίχθηκε.

«Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο. Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος μέσω του δικηγόρου του το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού αρχικά ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον 30χρονο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδραρμό. Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο. Έξω από το σπίτι έμεινε ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και η μάνα του, όταν επέστρεψε ο Γιώργος Ξυλούρης και επιτέθηκε στον πατέρα του. Έπειτα άκουσε όπως ισχυρίζεται φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε όπως παραδέχεται τον πυροβόλησε και λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός.

«Ο γιος σκότωσε τον πατέρα», υποστηρίζει η άλλη πλευρά

Αντίθετη είναι η εκδοχή του πατέρα του άτυχου Γιώργου Ξυλούρη. Όπως ισχυρίζεται: «Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιός μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχα στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιού μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος, εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News