Φονικό Ανώγεια: Στον Εισαγγελέα ο 29χρονος την ώρα που κηδευόταν ο πατέρας του

Ρέθυμνο
Φονικό Ανώγεια: Στον Εισαγγελέα ο 29χρονος την ώρα που κηδευόταν ο πατέρας του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύωρη κατάθεση του 29χρονου στην Ασφάλεια

Με αρκετή καθυστέρηση, λίγο πριν τις 14:00  το μεσημέρι της Δευτέραςο γιος του 63χρονου και φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε από την πίσω πόρτα δικαστικού μεγάρου στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου κατηγορούμενος ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο στα Ανώγεια.Η διαδικασία καθυστέρησε καθώς προηγήθηκε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια.  Στο δικαστικό μέγαρο πάντως βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον πατέρα του, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό.

Ο 29χρονος, αναμένεται να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και εκτιμάται θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη.

Μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, συνοδεία των δικηγόρων του Διονύση Βέρα και Αλεξάνδρας Σπανάκη, πέρασε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής  και πριν την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 29χρονος γιος τού Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα και να σκότωσε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο 30χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο 29χρονος άνδρας παρέδωσε στις Αρχές και το όπλο με το οποίο εκτέλεσε τον 30χρονο συγχωριανό και γείτονά του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εμφανίζεται σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνοντας συχνά κατά την προανακριτική διαδικασία τη φράση «γιατί αυτό το κακό να τύχει σε μένα και το σπίτι μου».

Το χρονικό

Το περιστατικό που οδήγησε στην τραγική κατάληξη έγινε το Σάββατο βράδυ στο Περαχώρι των Ανωγείων. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όλα εκτυλίχτηκαν στο Περαχώρι και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των δύο οικογενειών που εμπλέκονται στην τραγωδία, και που μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους με κουμπαριές και συντεκνιές.

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, λένε οι πληροφορίες, ευρισκόμενος μαζί με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη αρχικά καβγαδίζουν για ένα κομμάτι γης που φαίνεται πως διεκδικούσαν και οι δύο οικογένειες, στη συνέχεια πιάνονται στα χέρια, ενώ στο τέλος "μιλούν" τα όπλα. Ο 63χρονος φέρεται να μπαίνει στη μέση του καβγά κάνοντας το σώμα του ασπίδα για να γλιτώσει από τα πυρά του 30χρονου το παιδί του, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος.

Με βάση τις ίδιες επιβεβαιωμένες πληροφορίες ακολουθεί πυροβολισμός από το όπλο του 29χρονου που "βρίσκει" τον άνθρωπο που φέρεται λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα να έκοψε το νήμα της ζωής του πατέρα του. Στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή, ο θρήνος αρχίζει και ολόκληρο το χωριό τίθεται σε αστυνομικό κλοιό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News