Φονικό Ανώγεια: Παραδόθηκε ο 29χρονος φερόμενος δράστης - «Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

Ρέθυμνο
Φονικό Ανώγεια: Παραδόθηκε ο 29χρονος φερόμενος δράστης - «Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του ο γιος του άτυχου 63χρονου

Το κατώφλι της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου συνοδεία των δικηγόρων του Διονύση Βέρα και Αλεξάνδρας Σπανάκη, πέρασε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και πριν την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε το βράδυ του Σαββάτου τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο 30χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

«Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

Ο 29χρονος φερόμενος φράστης παρέδωσε στις αρχές και το όπλο με το οποίο πυρβόλησε τον 30χρονο συγχωριανό και γείτονα του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εμφανίζεται σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνοντας συχνά κατά την προανακριτική διαδικασία την φράση «γιατί αυτό το κακό να τύχη σε μένα και το σπίτι μου».

Ο 29χρονος, που αναμένεται να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, πρόκειται το πρωί της Δευτέρας να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ όπως εκτιμάται θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη

Το χρονικό του διπλού φονικού

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα  ο Λευτέρης Καλομοίρης βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, καθώς μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται στη συνέχεια σήκωσε όπλο και φέρεται να πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητήθηκε μέχρι που παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα (03.05.2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία  ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (02.05.2020) το βράδυ, ο ανωτέρω συλληφθείς με την χρήση όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ημεδαπό, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε τραυματίσει με όπλο επίσης θανάσιμα, έναν ακόμη ημεδαπό.

Στο σημείο μετέβησαν, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου καθώς και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News