Επανήλθε ο «εφιάλτης» της λειψυδρίας στο Πανόραμα

Ρέθυμνο
Επανήλθε ο «εφιάλτης» της λειψυδρίας στο Πανόραμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 2 ημέρες μετά την αποκατάσταση της βλάβης, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό

Σχεδόν μετά την αποκατάσταση της βλάβης στην υδροδότηση, οι κάτοικοι του Πανοράματος Ρεθύμνου, έμειναν και πάλι χωρίς νερό.

Το νέο πρόβλημα με την υδροδότηση εμφανίστηκε από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ μέχρι και νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, οι κάτοικοι, δεν είχαν νερό.

Πάντως, ήδη, από το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να επιδιορθώσουν τη νέα βλάβη που προέκυψε στο δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η υδροδότηση στο Πανόραμα επανήλθε – σταδιακά - από το βράδυ της Πέμπτης και αφότου οι κάτοικοι είχαν μείνει χωρίς νερό από την Κυριακή του Πάσχα.

Το επιτυχημένο «πείραμα» της ΔΕΥΑΡ, ήταν να διακόψει οριστικά σήμερα την παροχή νερού από οποιαδήποτε άλλη δεξαμενή και να εγκαταστήσει νέες σωλήνες ώστε να τροφοδοτήσει τον οικισμό από άλλη «πηγή».

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, προγραμματίζει να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον οι εργασίες για την εγκατάσταση νέων δικτύων στο Πανόραμα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση του οικισμού από το Ρέθυμνο.

Οι εργασίες αυτές θα γίνουν -όπως είχε αναφέρει στο neakriti.gr, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ, Γιώργος Παπαδάκης- παράλληλα με τα έργα που προγραμματίζονται και για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Και αυτό διότι αν και το Πανόραμα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ και τον βιολογικό, ακόμα και σήμερα τα σπίτια της περιοχής εξυπηρετούνται αποχετευτικά, με βόθρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News