Ρέθυμνο

Ομαλοποιείται σταδιακά η υδροδότηση του Πανοράματος στο Ρέθυμνο

Πέτυχε το τελευταίο «πείραμα» της ΔΕΥΑΡ

Νερό στις βρύσες τους μετά από πέντε ημέρες που ήταν κυριολεκτικά στεγνές, άρχισαν να βλέπουν από τις πρώτες βραδινές ώρες οι κάτοικοι του Πανοράματος στο Ρέθυμνο.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, μπορεί μέχρι στιγμής η ροή και η πίεση του νερού να μην είναι μεγάλη, ωστόσο, είναι ικανή τουλάχιστον για να πλύνουν τα χέρια τους…

Το τελευταίο «πείραμα» της ΔΕΥΑΡ να διακόψει οριστικά σήμερα την παροχή νερού από οποιαδήποτε άλλη δεξαμενή και να εγκαταστήσει νέες σωλήνες ώστε να τροφοδοτήσει τον οικισμό από άλλη «πηγή» και συγκεκριμένα από το Ρέθυμνο, φαίνεται πως πέτυχε.

Οι κάτοικοι ωστόσο, αν και ανακουφισμένοι που ο εφιάλτης τους έλαβε τέλος, διερωτώνται για ποιο λόγο δεν ακολουθήθηκε αυτή η λύση εξαρχής, ώστε η ταλαιπωρία τους να ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, ειδικότερα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν σήμερα και οι Ρεθυμνιώτες.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, προγραμματίζει να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον οι εργασίες για την εγκατάσταση νέων δικτύων στο Πανόραμα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση του οικισμού από το Ρέθυμνο.

Οι εργασίες αυτές θα γίνουν -όπως ανέφερε στο neakriti.gr, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ, Γιώργος Παπαδάκης- παράλληλα με τα έργα που προγραμματίζονται και για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Και αυτό διότι αν και το Πανόραμα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ και τον βιολογικό, ακόμα και σήμερα τα σπίτια της περιοχής εξυπηρετούνται αποχετευτικά, με βόθρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια