Πανόραμα: Συνεχίζεται το μαρτύριο του νερού για τους κάτοικους

Ρέθυμνο
Πανόραμα: Συνεχίζεται το μαρτύριο του νερού για τους κάτοικους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα «επιχείρηση» της ΔΕΥΑΡ να τροφοδοτήσει την περιοχή από άλλη δεξαμενή

Σε ένα κακόγουστο σήριαλ τείνει να εξελιχθεί το πρόβλημα με την διακοπή της υδροδότησης στον οικισμό Πανόραμα, δυτικά της πόλης του Ρεθύμνου.

Όπως καταγγέλλουν στο neakriti.gr κάτοικοι της περιοχής, σήμερα για πέμπτη συνεχή ημέρα, οι βρύσες των σπιτιών τους δεν τρέχουν ούτε μία στάλα νερού, με αποτέλεσμα η υπομονή και η κατανόησή τους, όπως λένε, να έχουν πια εξαντληθεί.

Το πρόβλημα της διακοπής της υδροδότησης ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και εκ τότε οι κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, την ίδια στιγμή που λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, είναι αναγκασμένοι να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Βασίλης Θεοδωράκης, σήμερα τα συνεργεία της υπηρεσίας του -που όπως τόνισε εργάζονται πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες για την αποκατάσταση της βλάβης- αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε οριστική διακοπή του νερού, ακόμα και στο πιο «χαμηλά» σπίτια της περιοχής, με σκοπό να τοποθετηθούν νέοι σωλήνες, ώστε να υδροδοτηθεί το Πανόραμα και από το Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή -που μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ στην περιοχή «Μύτη του Γρύντα», όπως επίσης και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις δεξαμενές στου Γάλλου που τροφοδοτούν την πόλη με νερό- υδροδοτείται από μία δεξαμενή που βρίσκεται στην περιοχή του Ατσιποπούλου.

Δυστυχώς όμως τα πεπαλαιωμένα δίκτυα που διοχετεύουν το νερό στο Πανόραμα, συχνά «βγάζουν» προβλήματα, με αποτέλεσμα και άλλες φορές στο παρελθόν οι κάτοικοι του Πανοράματος να βιώνουν το «μαρτύριο της σταγόνας» και μάλιστα για αρκετές ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News