Ρέθυμνο

ΕΒΕ Ρεθύμνου «Στηρίξτε επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν, αλλά υπολειτουργούν»

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης

Την στήριξη των επιχειρήσεων που τώρα έχουν κλείσει λόγω πανδημίας ζητάει με έγγραφο του ΕΒΕ Ρεθύμνου που υπογράφει ο πρόεδρος του Γιώργος Γιακουμάκης από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη .

Tο έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνoυ:

«Τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για το κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη ρευστότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ήδη, μέχρι σήμερα, έχει εξαγγελθεί και νομοθετηθεί πληθώρα μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που υποχρεωτικά έκλεισαν, των εργαζομένων που απασχολούσαν και των ανέργων.  Δυστυχώς, όμως, στα μέτρα στήριξης δεν εντάσσονται επιχειρήσεις που ενώ τυπικά δεν έχουν κλείσει, στην πραγματικότητα, όμως, είτε υπολειτουργούν, είτε δεν λειτουργούν καθόλου, λόγω των ληφθέντων μέτρων πρόληψης της διασποράς της πανδημίας.
Το πρόβλημα των επιχειρήσεων που δεν έχουν κλείσει είναι εντονότερο στις τουριστικές περιοχές, όπως η δική μας, στην οποία ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά της βιομηχανία, αφού τουλάχιστον για φέτος, η φετινή τουριστική περίοδος έχει χαθεί, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και εκτιμήσεις.
Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τα εξής:

1. Την ένταξη στα μέτρα στήριξης όλων, ανεξαιρέτως, των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν εποχιακά, ανεξαρτήτως ΚΑΔ (κύριου ή δευτερεύοντος), καθώς όλες άμεσα ή έμμεσα πλήττονται.

2. Την ένταξη στα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται, χωρίς την εξαίρεση κάποιων, λόγω πιστοληπτικής ικανότητας ή οφειλών στο δημόσιο ή και ασφαλιστικά ταμεία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια