Βρήκαν τον απατεώνα που συστηνόταν ως Αντιδήμαρχος και... άρπαζε λεφτά

Ρέθυμνο
Βρήκαν τον απατεώνα που συστηνόταν ως Αντιδήμαρχος και... άρπαζε λεφτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκε η περίεργη υπόθεση απάτης στο Ρέθυμνο

Έναν... ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας αλλοδαπός, προκειμένου να «κλέψει» το ποσό των 5.000 ευρώ από ημεδαπό στο Ρέθυμνο.

Ο δράστης συστηνόταν ως... Αντιδήμαρχος, με αποτέλεσμα να καταφέρει να αποσπάσει από επιχειρηματία στο Ρέθυμνο, το ποσό των 5.000 ευρώ. Μάλιστα, ο δράστης, πρόλαβε να "σηκώσει" το ποσό των 1.500 ευρώ, προτού μπλοκάρουν το λογαριασμό του οι Αρχές.

Όπως είχε γράψει το neakriti.gr, ο δράστης χρησιμοποιούσε το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνου, κ. Στέλιου Σπανουδάκη. 

Η εν λόγω υπόθεση απάτης εξιχνιάστηκε χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ο δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ημεδαπό, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (παθόντα) να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο δράστης αγόρασε φρούτα και λαχανικά από το θύμα, τα οποία, υποτίθεται πως θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Έπειτα, ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό του (δράστη), καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού στον οποίο ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Πρόκειται, πάντως, για έναν άνδρα αλλοδαπής καταγωγής, ο οποίος ζει στην Αττική.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News