Κραυγή αγωνίας από Κρητικό: «60 Έλληνες παραμένουμε αποκλεισμένοι στην Δανία»

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από Κρητικό: «60 Έλληνες παραμένουμε αποκλεισμένοι στην Δανία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα προς την κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό τους

Την δυσκολία επαναπατρισμού, την οποία αντιμετωπίζει ένας Έλληνας πολίτης, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο κ. Δάνδολος Γεώργιος, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 60 Έλληνες συνολικά έχουν αποκλειστεί στην Δανία. Ο ίδιος αναφέρει πως αναγκάζεται να κοιμάται σε καναπέ μαζί με 4 γνωστούς και φίλους, ενώ τονίζει πως έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να έρθει σε επικοινωνία με το Τμήμα Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τις αναφορές του, παραμένει για πολλές μέρες άνεργος και χωρίς σπίτι ουσιαστικά, ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, τον κ. Δένδια και τον κ. Χαρδαλιά, κάνει έκκληση ώστε να μην φανεί η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος της ΕΕ.

«Είναι η εποχή που δεν χωράει στο ανθρώπινο μυαλό ότι τα περισσότερα κράτη είχαν καλέσει την επιστροφή των πολιτών στην χώρα τους, ενώ εσείς με κάθε μέσο καθυστερείτε την επιστροφή μας.»

Η ανάρτηση του κ. Δάνδολου:

«Ημέρα 33η χωρίς δουλειά.

Ημέρα 13η χωρίς κατοικία.

Μετά από ένα τέταρτο προσπάθειας να επικοινωνήσω με το Τμήμα Κρίσεων του ΥΠΕΞ έχω να δηλώσω όσο και αν με θλίβει αυτό, η Ελλάδα είναι ένα τριτοκοσμικό κράτος. 60 άνθρωποι αυτήν την στιγμή βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Δανία, 60 συμπατριώτες σας βρίσκονται σε μια ξένη χώρα όπου αρκετοί από αυτούς είναι άστεγοι(13 μέρες) και άνεργοι(33 μέρες). 60 φίλοι σας, 60 παιδιά σας, 60 Έλληνες προσπαθούν να επαναπατριστούν, 60 συγγενείς σας, 60 δικοί σας άνθρωποι.

Έπειτα από συνεννόηση με φίλους και γνωστούς μένουμε σε σαλόνι με άλλους 4 συγκάτοικους και πληρώνουμε κάθε μας ημέρα χωρίς να ξέρουμε για πόσο ακόμα θα είμαστε διατεθειμένοι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας.

Προσωπικά όπως και ο συμπατριώτης μου Andreas Marinakis είχαμε προγραμματίσει την επιστροφή μας στην "Μαμά Πατρίδα" από τις 7 Ιανουαρίου του 2020. Είχαμε προγραμματίσει την επιστροφή μας και όπως καταλαβαίνετε γνωρίζαμε ότι από τον Μάρτιο θα είμαστε χωρίς σπίτι και χωρίς δουλειά. Πρώτη επικοινωνία με την Πρεσβεία είχε γίνει στις 16 Μαρτίου όπου άρχισαν τα ευρωπαικά κράτη να παίρνουν μέτρα για τον κορωνοιό. Όπως προβλέπεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία κάναμε τις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να δούμε τι θα κάνουμε, 29 Μέρες μετά και έπειτα από επικοινωνία με το ΥΠΕΞ όπου μας ζήτησε έγγραφα (6/4/2020) ότι είμαστε άστεγοι και άνεργοι ακόμα περιμένουμε κάποια ενημέρωση. Να σημειώσω ότι δεν είμαστε 1000 πολίτες όπου αιτούμαστε επαναπατρισμού για να ζητάνε κριτήρια σε όσους θέλουν να επιστρέψουν, πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται λες και θέλουμε να προκαλέσουμε κάποιο υγειονομικό πρόβλημα στους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ την αναγκαστική καραντίνα όπου έχουν επιβάλλει οι αρχές στην Ελλάδα για τους Έλληνες που επαναπατρίζονται.

Αξιότιμοι Κύριοι Kyriakos Mitsotakis , Νίκος Δένδιας , Nikos Hardalias

Σας ερωτώ. Γιατί άλλοι Κυβερνητικοί Αρχηγοί όπως η Αξιότημη Κυρία Mette Frederiksen, κάλεσε τους Δανούς πολίτες να επιστρέψουν στην χώρα τους χωρίς να τους χωρίζει σε κατηγορίες. Γιατί χρειαζόμαστε κριτήρια για να επαναπατριστούμε? Πόσοι και ποιοί από εσάς θα δέχονταν να κοιμούνται σε καναπέ 13 νύχτες?

Γιατί η τελευταία επαναπατριστική πτήση ήταν 1 Απριλίου από Αυστρία? Γιατί 12 μέρες δεν έχουν γίνει άλλες επαναπατριστικές πτήσεις?

Σας παρακαλώ πολύ και με όση ανθρωπιά μου έχει μένει και με όσο κουράγιο έχω ακόμα μέσα μου. Είναι ευκαιρία να αποδείξετε στον Ελληνικό Λαό ότι αξίζετε τις θέσεις όπου κατέχετε και να πάρετε κάποιες σοβαρές αποφάσεις και να σταματήσετε να καθυστερείτε την διαδικασία με γραφειοκρατία όπως ανέκαθεν στην Ελλάδα. Είναι η εποχή που δεν χωράει στο ανθρώπινο μυαλό ότι τα περισσότερα κράτη είχαν καλέσει την επιστροφή των πολιτών στην χώρα τους, ενώ εσείς με κάθε μέσο καθυστερείτε την επιστροφή μας.

Είναι η ευκαιρία να μην είναι η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος της ΕΕ.

Πράξτε Υπεύθυνα.

Εκ των προτέρων.

Δάνδολος Γεώργιος»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News