Ρέθυμνο

Απολύμανση και ενέργειες στήριξης των κατοίκων στο χωριό του 48χρονου με κορωνοϊό

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται ο 48χρονος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Κινητοποίηση των Υγειονομικών αρχών του Ρεθύμνου μετά και το 2ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νομό. Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ο Δήμος Ρεθύμνου, αντιδημαρχία  Καθαριότητας, προχωρούν σε μια σειρά από ενέργειες απολύμανσης και καθαριότητας στο χωριό Κούφη που ζούσε ο 48χρονος,  για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Όπως επίσης και σε ενέργειες που αποσκοπούν στην ψυχολογική στήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σε

- απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων στο χωριό που διέμενε ο 48χρονος

- πλύσιμο  και απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του  χωριού

Επίσης  δόθηκε εντολή στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χωριό, να μεταβούν στα σπίτια όλων των κατοίκων της περιοχής για να τους παράσχουν στήριξη κυρίως ψυχολογική.

Το 15ο επιβεβαιωμένο κρούσμα

0 48χρονος άνδρας που νοσηλεύεται στην ειδική κλινική για τον κορωνοϊό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου,  παραμένει σε καλή κατάσταση, νοσεί από πνευμονία αλλά είναι απύρετος και συνεχίζει να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Αποτελεί το 15ο επιβεβαιωμένο κρούσμα με κορωνοϊό στο νησί.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του και μάλιστα στη διαδικασία συμμετέχει και εντεταλμένος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ενώ τα μέλη της οικογένειας του που έκαναν το τεστ βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

 Καμαρώτος σε πλοίο της Γραμμής

Ο 48χρονος είναι εργαζόμενος στο πλοίο ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ των Μινωικών Γραμμών που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, ο ίδιος ήταν εκτός πλοίου από τις 4/2/2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών:

«Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια