Ρέθυμνο

Μια υπερσύγχρονη μονάδα απολύμανσης δώρισαν οι Καρναβαλικές Ομάδες Ρεθύμνου στο νοσοκομείο

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου απέκτησε τη μονάδα απολύμανσης υψηλής χωρητικότητας, την οποία δεν είχε  

Με μια υπερσύγχρονη μονάδα απολύμανσης υψηλής χωρητικότητας εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μία μονάδα, κόστους 10.000 ευρώ, την οποία δώρισαν στο Νοσοκομείο οι Καρναβαλικές Ομάδες Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Για ακόμα μία φορά, οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, αποδεικνύουν πως η λειτουργία τους δεν περιορίζεται στην χαρά και στην διασκέδαση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Με δράσεις όλο το χρόνο, προσφέρουν στον τόπο και στην κοινωνία, καθώς ο Ο.Ρ.Κ. έχει αναδειχθεί σε ένα φορέα με κοινωνικό πρόσημο και ιδιαίτερη ευαισθησία σε σειρά προβλημάτων των ευπαθών ομάδων αλλά και της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει ο Ο.Ρ.Κ. αγοράστηκε και δωρίθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου μια υπερσύγχρονη μονάδα απολύμανσης υψηλής χωρητικότητας Genano Air. Πρόκειται για εξοπλισμό που δεν διέθετε το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα και ήταν ιδιαίτερα απαραίτητο. Ειδικά αυτή την εποχή, που η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει την υφήλιο αλλά και το τόπο μας.

Η μονάδα αυτή εξασφαλίζει την εξάλειψη των ρύπων μέσα στο δωμάτιο με τη θανάτωση όλων των μικροβίων, τη σύλληψη ακόμη και σωματιδίων νανο-μεγέθους και την αφαίρεση αερίων και οσμών.

Για την αγορά του ο Ο.Ρ.Κ. διέθεσε ποσό των 10.000 ευρώ από το ταμείο του. Το μηχάνημα παραδόθηκε κατευθείαν από την εταιρεία στο Νοσοκομείο χωρίς την παρουσία μελών του ΟΡΚ λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από σήμερα, το Genano Air βρίσκεται στην διάθεση του προσωπικού του Νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών που νοσηλεύονται εκεί και τα μέλη του Ο.Ρ.Κ. βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την παροχή βοήθειας, όπως μπορεί αυτή να παρασχεθεί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, για να βγούμε από αυτή την κρίση όλοι υγιείς και έτοιμοι για ένα καινούργιο ξεκίνημα.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια