Ίντερνετ και υπολογιστές για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης στα Ανώγεια

Ρέθυμνο
Ίντερνετ και υπολογιστές για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης στα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέριμνα και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και η πειθαρχία των Ανωγειανών στα μέτρα προστασίας κατά του Κορωνοϊού

Πονοκέφαλο σε γονείς και μαθητές προκαλεί η οικονομική αδυναμία είτε για την αγορά υπολογιστών, είτε για την κάλυψη του κόστους σύνδεσης στο ίντερνετ, κάτι που βάζει φραγμό στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Αυτό συμβαίνει και στα Ανώγεια, με τη δημοτική αρχή να προχωρά σε μια πρώτη καταγραφή προκειμένου να καλύψει τόσο το κόστος της σύνδεσης στο ίντερνετ όσο και της αγοράς ή ενοικίασης λάπτοπ στους μαθητές που έχουν ανάγκη, όπως ανέδειξε η εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», με την Ιωάννα Μαλέσκου.

Για τη σύνδεση στο ίντερνετ, υπήρξαν 20 αιτήματα από οικογένειες, ενώ για την εξασφάλιση υπολογιστών 5 αιτήματα, τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από τη δημοτική αρχή ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα αυτό, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην πειθαρχία των Ανωγειανών στα μέτρα προστασίας κατά του Κορωνοϊού.

Μέριμνα υπάρχει και για τους ηλικιωμένους αλλά και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η κοινωνική υπηρεσία προσφέρει 50 γεύματα ημερησίως σε ηλικιωμένους ενώ εξυπηρετεί 200 περίπου άτομα, μοναχικά ή άτομα που χρήζουν βοήθειας σε φάρμακα και όχι μόνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News