Καλά στην υγεία του ο 58χρονος ιερέας - αρνητικοί στον ιό τα μέλη της οικογένειας του

Ρέθυμνο
Καλά στην υγεία του ο 58χρονος ιερέας - αρνητικοί στον ιό τα μέλη της οικογένειας του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καλή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο για τον κορωνοϊό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο 58χρονος Ιερέας που μόλις χθες επιβεβαιώθηκε οτι είναι θετικός στον ιό. 

Από την πρώτη στιγμή οι υγειονομικές αρχές έδειξαν ταχύτατη ανταπόκριση και ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν την ινχηλάτιση του κρούσματος. 

Οι αρμόδιοι επικοινώνησαν με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του ιερέα και τους συνέστησαν να παραμείνου σε απομόνωση στα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις επαφές. 

Σήμερα τα στενότερα μέλη της οικογένειας του 58χρονου υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του ιού και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για όλους. 

Αυτό είναι μια ανάσα ανακούφισης τόσο για τους ίδιους όσο και τους υγειονομικούς. 

Την Κυριακή η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και ο Δήμος Αμαρίου προχώρησαν  σε προληπτική απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων του οικισμού  που κατοικεί ο κληρικός και ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρίου.

 Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε  εγρήγορση για την προστασία της δημόσιας υγείας και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζεται οτι μέχρι αυτή την στιγμή στην Κρήτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 13. Με πιο πρόσφατο αυτό της 24χρονης ειδικευόμενης γιατρού στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News