Ρέθυμνο

Πώς μπορούν οι πιστοί να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες από τα σπίτια τους

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου ενημερώνει τους πιστούς

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου μας ενημερώνει πώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις Ιερές Ακολουθίες καθημερινά μέσα από τα σπίτια, μετά την απαγόρευση να προσέρχονται οι πιστοί στους ιερούς ναούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, για τις προσεχείς ημέρες -και μέχρι την νεώτερη απόφαση της Κυβερνήσεως, που μακάρι να μας επιτρέπει την επιστροφή μας στη Θεία Λατρεία, αν η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάσει ύφεση στη χώρα μας- δεν θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες παρά μόνο όπου και όπως προβλέπεται χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος. Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη, στα πλαίσια των ποιμαντικών μας ευθυνών, να σας ενημερώσομε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε από τα σπίτια σας τις Ιερές Ακολουθίες καθημερινά, συντονισμένοι στα προγράμματα των ραδιοφωνικών σταθμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Το Φως», στη συχνότητα 99,7 FM, της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Ράδιο Μαρτυρία», στη συχνότητα 95,5 FM, αλλά και στη συχνότητα 93,6 FM, στο σταθμό που αναμετίδεται καθημερινά στα όρια της Μητροπόλεώς μας.

Επίσης, όπως μας ενημέρωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο τηλεοπτικός σταθμός «KΡΗTΗ TV» και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 FM» θα αναμεταδίδουν την Ακολουθία των Χαιρετισμών και τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες.

Είμαστε σε επικοινωνία με τοπικό μας ραδιοφωνικό σταθμό για την αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για την οποία θα σας ενημερώσομε με νεώτερη ανακοίνωση.

Σας κάνομε γνωστό ακόμη, για όσους χειρίζονται στα σπίτια τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είναι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο, ότι μπορούν και από εκεί να παρακολουθούν τις Ιερές Ακολουθίες που μεταδίδονται ζωντανά. Ενδεικτικά αναφέρομε τις εξής διαδικτυακές διευθύνσεις:

  1. Οικουμενικό Πατριαρχείο: https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/
  2. Τηλεοπτικός Σταθμός 4Ε: http://www.tv4e.gr/livestreaming.php
  3. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πεύκης, της Ιεράς Μτηροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού: https://orthodoxtv.gr/
  4. Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Το Φως»: http://www.onradio.gr/player.php?id=410 ή http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1213
  5. Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Ράδιο Μαρτυρία»: http://martiria.imka.gr/ ή http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1250

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή υπομονή σε όλους μας και γρήγορα, αφού με υπευθυνότητα τηρήσομε όσα μας ζητούν οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας μας, να αξιωθούμε να επανέλθομε στην κοινή λειτουργική μας παρουσία στην Εκκλησία μας. Από τις «κατ’ οίκον εκκλησίες» μας, με μετάνοια και συγχώρηση, με πίστη και ελπίδα, προπάντων όμως με αγάπη, ας επικαλούμαστε το έλεος του Θεού για τον κόσμο Του και τον άνθρωπο.

Καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια