Ρέθυμνο

Δήμος της Κρήτης «στέλνει» φάρμακα και τρόφιμα στις ευπαθείς ομάδες

Πως θα πάρετε τα είδη πρώτης ανάγκης αν ανήκετε στο Δήμο Αγίου Βασίλειου;

Τη στιγμή που πολλά καταστήματα κλείνουν στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες.

Με νέα ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καλούνται οι ευπαθείς ομάδες τις περιοχής και ειδικά όσοι είναι μόνοι και δεν έχουν τρόπο να καλύψουν τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό) να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (2832022046 & 2832022888) ώστε να μεριμνήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες για την διανομή και παραλαβή των ειδών που έχει ανάγκη ο κάθε δημότης.

Ο κ Ταταράκης αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δήλωσε:

«Είναι πραγματικά πρωτόγνωρες οι συνθήκες που βιώνουμε αυτή την περίοδο. Όλοι μας ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτείας και προσαρμόζουμε τον προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό προγραμματισμό μας. Για κάποιους συνανθρώπους μας αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αναφέρομαι στις ευπαθείς ομάδες, στους ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων μας που είναι μόνοι και απομονωμένοι στους οικισμούς του Δήμου μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία που δοκιμάζεται, εμείς θα σταθούμε δίπλα τους παρέχοντας τους τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διανεμηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι με αφορμή να αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί είναι πολύ δύσκολο για κάποιους να καλύψουν τις ανάγκες τους και ειδικά οι αυτοί που είναι μόνοι. Υπάρχουν δημότες μας που μένουν σε απομακρυσμένους οικισμούς και δεν μπορούν να τους επισκεφθούν ούτε τα συγγενικά τους πρόσωπα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Όλοι αυτοί θα πρέπει να ξέρουν ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στο πλευρό τους.

Φυσικά οι υπηρεσίες που θα αναλάβουν αυτό έργο είναι εφοδιασμένες με αντισηπτικά, γάντια και μάσκες, για χρήση τόσο από εργαζόμενους, όσο και από ωφελούμενους, με στόχο την αποτελεσματική προστασία τους.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια