Ρέθυμνο

Κορωνοϊός: «Φέρτε πιεσόμετρα και αναπνευστικές συσκευές στο νοσοκομείο»

"Κραυγή αγωνίας"των γιατρών του Ρεθύμνου

Έκκληση προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, απευθύνουν οι γιατροί του Ρεθύμνου.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους, εάν υπάρχουν, πιεσόμετρα, οξύμετρα, αεροτσάμπερ ενηλίκων, bipap (μπάιπαπ-αναπνευστικές συσκευές) και ιατρικά ακουστικά, τα οποία και δεν χρειάζονται να τα πάνε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Επίσης προχωρούν σε σημαντικές οδηγίες γύρω από την προστασία της δημόσιας υγείας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών του Ρεθύμνου:

«Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου απευθύνει αίτημα στους ανθρώπους του Ρεθύμνου να φέρουν στο νοσοκομείο εφόσον έχουν και δεν τους χρειάζονται, πιεσόμετρα, οξύμετρα, αεροτσάμπερ ενηλίκων, bipap (μπάιπαπ-αναπνευστικές συσκευές) και ιατρικά ακουστικά.

Τα είδη θα συλλέγει η κ Πατούση στο εξωτερικό Νευρολογικό ιατρείο το πρωί από 9-2.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2831087243 πρωινές ώρες στο τηλέφωνο των ραντεβού.

Σας παρακαλούμε επίσης να τηρείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αποφεύγετε εξόδους χωρίς σοβαρό λόγο, αποφεύγετε να έρχεστε στο νοσοκομείο χωρίς πολύ σοβαρό λόγο, μην μαζεύεστε για παρέα ούτε στα σπίτια.

Δεν χαιρετάμε με χειραψία, δεν φιλιόμαστε, δεν κάνουμε επίσκεψη σε άτομα ευπαθή, ούτε στους γονείς-παππούδες μας.

Αν έχουμε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού δηλαδή πυρετό, βήχα, καταρροή μπαίνουμε μόνοι μας σε απομόνωση σε χωριστό δωμάτιο και ει δυνατόν χρησιμοποιούμε χωριστή τουαλέτα τουλάχιστον για 7 ημέρες μετά την ύφεση των συμπτωμάτων και δεν πηγαίνουμε στην δουλειά. Για αντιπυρετικό χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ  ΠΑΡΑΚΕΤΑΜΟΛΗ. Τα αντιφλεγμονώδη ( πχ πονστάν, μπρουφέν) δεν τα χρησιμοποιούμε. Στο νοσοκομείο θα έρθετε μόνο αν έχετε δύσπνοια ή κάτι σας ανησυχήσει. Μην έρχεστε για συνάχι ή πονόλαιμο. Έλεγχος για κορονοϊό γίνεται μόνο για όσους γίνονται εισαγωγή δηλαδή έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Το οινόπνευμα είναι αρκετό για απολύμανση χεριών αρκεί να είναι πάνω από 70% και η αραιωμένη χλωρίνη (1 μέρος χλωρίνη- 9 μέρη νερό) για απολύμανση επιφανειών.  Εφόσον πηγαίνουμε ακόμη στην δουλειά κατά την επιστροφή αφήνουμε έξω από την πόρτα του σπιτιού τα παπούτσια μας και στο μπαλκόνι τα εξώρουχα (παλτό, ζακέτα) για λίγες ώρες. Τα άλλα ρούχα μπαίνουν καθημερινά στο πλυντήριο τουλάχιστον στους 60 βαθμούς.

Καθημερινή συχνή απολύμανση στο κινητό τηλέφωνο, στα πόμολα και κυρίως καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για μισό λεπτό. Το σαπούνι σκοτώνει το ιό.

Μην χρησιμοποιείται χαρτονομίσματα και κέρματα. Μην δίνετε την χρεωστική κάρτα σας, περνάτε την μόνος σας από το μηχάνημα ανέπαφα.

Φροντίστε να διασκεδάζετε με τα παιδιά σας γιατί θα είναι πολύ αγχωμένα.

Να κατεβαίνετε στην είσοδο της πολυκατοικίας να παραλαμβάνετε ότι έχετε παραγγείλει.

Στο νομό δεν έχουμε ακόμη κρούσμα και θέλουμε όσο γίνεται να καθυστερήσει.

Θα σας ενημερώνουμε

Καλό κουράγιο σε όλους. Είμαστε υπεύθυνοι ο καθείς για την ομάδα του και τον εαυτό του, είμαστε αισιόδοξοι, διεκδικούμε για όλους αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια