Ρέθυμνο

Αστυνομικοί καταγγέλλουν πως δεν έχουν γάντια, μάσκες και αντισηπτικά

Δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, εν μέσω κορωνοϊού

Τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία τους από τον κορωνοϊό ζητούν οι αστυνομικοί της Κρήτης.

Ειδικότερα, σε κοινή ανακοίνωσή που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνης με την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, αναφέρεται το πρόβλημα της έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως είναι τα γάντια, οι μάσκες και τα αντισηπτικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ήδη έχουν αποστείλει σχετικό αίτημα «το Αρχηγείο κωλυσιεργεί».

Αναλυτικά, η κοινή τους ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 15.3.2020, μεσούσης της κρίσης για την αποτροπή μετάδοσης του Covid-19 και των διαρκώς αυξανόμενων μέτρων, στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη διαμαρτυρία πολιτών που έπειτα από εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα, πραγματοποιήθηκαν 80 συλλήψεις.

Για μια ακόμη φορά όμως ο αστυνομικός αντιμετωπίστηκε ως αναλώσιμος, καθώς παρόλα τα αιτήματα της Διοίκησης για την χορήγηση του αναγκαίου υγειονομικού εξοπλισμού (ενδεικτικά γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κτλ), το Αρχηγείο μας κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να ασκούν τα καθήκοντα τους ελλείψει των αναγκαίων για την προάσπιση της υγείας τους υλικά.

Επίσης ενόσω η Διοίκηση γνώριζε το γεγονός αυτό, για ακόμα μια φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού  δεν μερίμνησε για την παροχή έστω της ελάχιστης διοικητικής μέριμνας όπως οφείλει δια του νόμου να πράττει.

Για άλλη μια φορά κλήθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα να υποκαταστήσει την Πολιτεία, παρέχοντας την ελάχιστη διοικητική μέριμνα προς τους συναδέλφους που παρείχαν υπηρεσία επί 16 και πλέον ώρες σε εκτέλεση του καθήκοντος τους και σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω της κρίσης του Covid-19, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ιδιαίτερο υπηρεσιακό ζήλο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (μάσκα, αντισηπτικό, γάντια) σε κάθε αστυνομικό, αφετέρου τον σεβασμό στην τήρηση των δικαιωμάτων του.

Ο αστυνομικός είναι ζωντανός οργανισμός και αυτός, άξιος προστασίας και όχι απλά αναλώσιμος.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια