Ρέθυμνο

Μητροπολίτης Ευγένιος για κορωνοϊό: «Ας μην περισσεύει η υποκρισία - Μείνετε στο σπίτι»

Ανέφερε πως κάποιοι «κυκλοφορούν ως δολοφόνοι ανάμεσα στους ανθρώπους»

Να παραμείνουν στα σπίτια τους καλεί ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος, όλους τους πολίτες. Μάλιστα μίλησε χωρίς περιστροφές για «υποκρισία που περισσεύει καθώς κάποιοι θυμήθηκαν τώρα πως είναι χριστιανοί και φιλακόλουθοι».

«Επιτέλους, 15 μέρες δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή; Τόσο δοκιμάζεται πια η υπομονή μας; Αν μία αρετή θα έπρεπε να έχουν αυτοί οι “χριστιανοί”, θα έπρεπε να είναι η υπομονή τους» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Team fm ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας.

«Ας μην περισσεύει η υποκρισία, θυμήθηκαν πως είναι Χριστιανοί»

Ο κ. Ευγένιος έκανε λόγο και για υποκρισία που όπως είπε περισσεύει. «Ας μας βοηθήσουν και οι άνθρωποι μας και ας μην περισσεύει η υποκρισία κάποιων που θυμήθηκαν τώρα πως είναι χριστιανοί και φιλακόλουθοι. Και το λέω εγώ αυτό, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσω αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά για μία ακόμα φορά, αλλά δικαιώνουν αυτούς που έχουν αντιχριστιανικές φωνές με αυτήν τη δήθεν χριστιανική τους στάση».

«Κάποιος πρέπει να προσεύχεται για τους ασθενείς»

Όπως τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενους στους πιστούς: «Ας κάτσουν επιτέλους στο σπίτι τους και μην μας αναγκάζουν να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε ούτε εμείς. Γιατί η λειτουργία δεν κόβεται. Γιατί κάποιος πρέπει να προσεύχεται για τους ασθενείς, γιατί κάποιος πρέπει να προσεύχεται για όλους αυτούς που είναι υποψήφια θύματα του ιού και αυτό θα το κάνουν οι παπάδες, όπως το κάνουν και οι άνθρωποι στα νοσοκομεία, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο μάχεται τον ιό».

«Κυκλοφορούν ως δολοφόνοι ανάμεσα στους ανθρώπους»

Ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Πήρα πολλά τηλεφωνήματα από δεξιά κι αριστερά, για μνημόσυνα, αλλού με τραπέζια, αλλού με κέτερινγκ, αλλού βγήκαν οι άνθρωποι για να παρουσιάσουν τα γεγονότα αυτά ως κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέγα λάθος και το φωνάζω προς όλους. Είτε κληρικοί, είτε συγγενείς, είτε άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες. Επιτέλους, 15 μέρες δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή;».

Είπε μάλιστα ότι με μεγάλη του λύπη βλέπει ότι από κάποιους που θα περίμενε σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν την έχουν καθόλου. «Αν μη τι άλλο, κυκλοφορούν ως δολοφόνοι ανάμεσα στους ανθρώπους. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους, αυτή την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που έχουμε εμείς, που έτυχε τούτους τους καιρούς να είμαστε οι ταγοί μιας κοινωνίας, να την έχουν όλοι».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια