80 συλλήψεις μετά από συμπλοκή στο Ρέθυμνο - Στο νοσοκομείο μια 22χρονη

Ρέθυμνο
80 συλλήψεις μετά από συμπλοκή στο Ρέθυμνο - Στο νοσοκομείο μια 22χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συλληφθέντες δεν μπήκαν στα κρατητήρια, λόγω κορωνοϊού

Σε 80 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο, έπειτα από συμπλοκή κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Δημαρχείο.

Όλα συνέβησαν χτες, Κυριακή, όταν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ομάδας ατόμων εθνικιστικών φρονημάτων στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Ως "απάντηση" στην εν λόγω συγκέντρωση, ομάδα ατόμων αποφάσισε να πραγματοποιήσει - λίγο αργότερα - αντιφασιστική διαδήλωση στο Δημαρχείο της πόλης.

Υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, ωστόσο, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ των συμμετεχόντων στην αντιφασιστική διαδήλωση και δυνάμεων της αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 80 ατόμων.

Ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη συμπλοκή τραυματίστηκε μία γυναίκα, ηλικίας 22 ετών, η οποία και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Για τα 80 άτομα σχηματίστηκε δικογραφία, βάση του Άρθρου 189 του Ποινικού Κώδικα για «Διατάραξη της κοινής Ειρήνης», και έπειτα αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εν λόγω άτομα είχαν μαζί τους δρεπάνια, κράνη, κουκούλες, αλυσίδα 1,5 μέτρου, στυλιάρια και άλλα εργαλεία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται πως, με βάση τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, οι συλληφθέντες δεν μπήκαν μέσα στα κρατητήρια. Παρέμειναν σε αύλειο χώρο, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και δε συνωστίστηκαν, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News