default-image

Από Κρήτη προς Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

Κρήτη
Από Κρήτη προς Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ολυμπιακή φλόγα έρχεται στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο το Σάββατο 14 Μαρτίου

Για το μακρινό ταξίδι της προς το Τόκιο, η Ολυμπιακή φλόγα θα «περάσει» από την Κρήτη όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Ολυμπιακή φλόγα θα υποδεχθεί πρώτα το Ηράκλειο και μετά το Ρέθυμνο, το Σάββατο 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο του ταξιδιού της προς την Ιαπωνία όπου θα φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι, οι Ολυμπιακοί (24/7 – 9/8) και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (25/8 – 6/9).

«Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου το Ηράκλειο, στο ταξίδι της προς το Τόκιο, όπου θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Το επίσημο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι :

11.50: Άφιξη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού

11.53: Σύντομη τελετή στο Θεατράκι της Κνωσού

12.20 – 12.37: διαδρομή δια μέσου της πόλης, μέχρι την Λότζια

12.37: Τελετή στην Λότζια (έπαρση σημαιών - ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και του Ολυμπιακού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου – χαιρετισμοί επισήμων και ανταλλαγή δώρων)

14.37: Αναχώρηση από την Λότζια με κατεύθυνση την Πλατεία 18 Άγγλων.

14.43: Αναχώρηση από το Ηράκλειο με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το Ρέθυμνο:

Την Ολυμπιακή φλόγα θα υποδεχθεί το Ρέθυμνο το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο του μακρινού ταξιδιού της προς το Τόκιο της Ιαπωνίας όπου και θα φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι, οι Ολυμπιακοί (24/7-9/8) και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (25/8 – 6/9) του 2020.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ολυμπιακή Ελληνική Επιτροπή, οι όροι του οποίου καθορίζονται από το μνημόνιο συνεργασίας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020», τους οποίους αποδέχθηκε και συνυπέγραψε ο Δήμος Ρεθύμνης, ως πόλη υποδοχής της Φλόγας θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  • Παραλαβή Φλόγας από 1ο λαμπαδηδρόμο στις 15.42, σε επιλεγμένη θέση στη λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου (ύψος Περιβολίων)
  • Εναλλαγή λαμπαδηδρόμων σε άλλες 3 θέσεις μέχρι την Πλατεία Αγνώστου
  • Έναρξη τελετής αφής Ολυμπιακής Φλόγας στις 15.52 στην Πλατεία παρουσία αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε., της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020», τοπικών αρχών και πολιτών.
  • Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου/ Εθνικών Ύμνων Ιαπωνίας και Ελλάδας.
  • Έπαρση σημαιών Ολυμπιακών Αγώνων, Ιαπωνίας και Ελλάδος
  • Χαιρετισμοί: Δημάρχου Ρεθύμνης (το Δήμο Ρεθύμνης θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων Δ. Ρ κ. Στέλιος Σπανουδάκης), εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020» και εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.
  • Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων – πολιτιστικό πρόγραμμα.

Στις 16.52 τέσσερις Ρεθύμνιοι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν διαδοχικά την Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι τον Περιφερειακό (στο ύψος της ταβέρνας ηλιοβασιλέματα») για να συνεχίσει το ταξίδι της στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι, οι λαμπαδηδρόμοι επελέγησαν από το Δήμο Ρεθύμνης, βάσει ειδικών κριτηρίων που τέθηκαν από την Ε.Ο.Ε. μεταξύ αυτών: να είναι ενήλικες, να είναι Ολυμπιονίκες ή διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά – Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.), ή διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά, ενώ στους λαμπαδηδρόμους μπορούν να περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν σε ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News