Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη κάτοικος των Ανωγείων - Πέθανε στα 102 της χρόνια

Ρέθυμνο
Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη κάτοικος των Ανωγείων - Πέθανε στα 102 της χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 102 της χρόνια «έφυγε» η γηραιότερη κάτοικος των Ανωγείων Ανδρονίκη Ντερτζή «Ντερτζίνα»

«Έφυγε από τη ζωή η Ανδρονίκη Ντερτζή «Ντερτζίνα» σε ηλικία 102 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 12 μ.μ από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι.

Η Ανδρονίκη Ντερτζή ήταν η γηραιότερη κάτοικος των Ανωγείων. Γεννημένη το 1918 πέρασε όλα τα δεινά και τις κακουχίες του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων. Μια εμβληματική μορφή του τόπου καθώς μέχρι και τις τελευταίες τις ημέρες ζούσε με πλήρη διαύγεια πνεύματος και κοσμούσε με την παρουσία της το αγαπημένο της Περαχώρι.

Μάλιστα η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου την είχε τιμήσει πριν 5 μήνες, στις 3 Νοεμβρίου 2019 ανήμερα του Αι Γιώργη του μεθυστή ως τη γηραιότερη κάτοικο των Ανωγείων και η ίδια είχε παρευρεθεί στο Ναό, δηλώνοντας συγκινημένη και ευτυχισμένη που έζησε ένα ολόκληρο αιώνα ζωής στα αγαπημένα της Ανώγεια. Τότε είχε τιμηθεί μαζί με τη δεύτερη γηραιότερη κάτοικο Κλεάνθη Φρυσάλη, από τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη, το δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρο Καλλέργη.

Τα Ανώγεια θα την αποχαιρετήσουν με τον σεβασμό και την τιμή που της αρμόζει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Πηγή: anogi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News