default-image

Αρνητική στον κορωνοϊό η 4μελής παρέα στην Κρήτη

Κρήτη
Αρνητική στον κορωνοϊό η 4μελής παρέα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου Ioλογίας στην Κρήτη

Αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα 4 μέλη της παρέας που επέστρεψαν από την Ιταλία στην Κρήτη. Τα δείγματα εστάλησαν και ελέγχθηκαν από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης που εκτάκτως μπήκε εκτάκτως στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού από το Σάββατο. Η είδηση σκορπά για μια ακόμη φορά ανακούφιση, για δεύτερη φορά μετά και τον 26χρονο στα Χανιά που ελέγχθηκε και ήταν αρνητικός στον ιό.

Μάλιστα η δουλειά που γίνεται στο Ιολογικό Εργαστήριο ήταν τόσο ακριβής που έδειξε ότι στο 1 από τα 4 περιστατικά πρόκειται για κοινή γρίπη ενώ τα αποτελέσματα δόθηκαν με ταχύτητα. 

Επρόκειτο για δύο νέες και δύο νέους που επέστρεψαν στις 28 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο από την Ιταλία. Ο ένας είχε ελαφρά συμπτώματα, οι δύο είχαν την Παρασκευή συμπτώματα και το Σάββατο υποχώρησαν και το τέταρτο άτομο δεν είχε συμπτώματα και επρόκειτο απλά για ενδείξεις και όχι βέβαια συμπτώματα κορωνοϊού.

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ενδείξεις οι οποίες ενδεχομένως να συνδέονται με τον κορωνοιό και στις 12 το μεσημέρι απευθύνθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου ελήφθη επίχρισμα και αποχώρησαν. Όπως αποδείχθηκε το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. 

Το πολύτιμο Εργαστήριο

 Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή αποκάλυψη της εκπομπής «Αντιθέσεις» για το γεγονός πως το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής παρέμενε ανενεργό με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος στο κομμάτι της άμεσης διάγνωσης αφού τα δείγματα έπρεπε να «ταξιδέψουν» μέχρι το Ινστιτούτο Παστέρ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου το οποίο αποφάσισε την ενεργοποίηση του επίμαχου εργαστηρίου από την προσεχή Τρίτη προκειμένου να καταλήγουν εκεί όλα τα δείγματα που αφορούν την Κρήτη.

Ωστόσο οι εξελίξεις κινητοποίησαν άμεσα τους επιστήμονες οι οποίοι προχώρησαν στην άμεση επαναλειτουργία του από το Σάββατο κιόλας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News