Συνεχίζεται ο «χορός» των κινητοποιήσεων για τους δικαστικούς υπαλλήλους σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Ρέθυμνο
Συνεχίζεται ο «χορός» των κινητοποιήσεων για τους δικαστικούς υπαλλήλους σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δίωρες στάσεις εργασίας από τα καθήκοντα τους απαντούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους για τρίτη συνεχή εβδομάδα, αποφάσισαν  το μεσημέρι της Παρασκεύης  τα μέλη του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων στο Ρέθυμνο, τα οποία διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που παρατηρείται στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης, καθώς και για την πρόσληψη νέων συναδέλφων τους.

Οι κινητοποιήσεις τους μεταφράζονται με δίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά από τις 9 έως και τις 11 το πρωί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει τα εξής: «Μετά από σημερινή ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αποφάσισε την συνέχιση της συμμετοχής των Δικαστικών Υπαλλήλων της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ρεθύμνης στις δίωρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (09:00-11:00 π.μ.), που έχει ήδη αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ και για όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.). Έτσι, αποφασίσαμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας και από Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, κατά τις ώρες 09:00-11:00 π.μ. Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων θα απέχουμε από όλα τα καθήκοντά μας, στα οποία θα επανερχόμαστε με τη λήξη της διακοπής και έως τη λήξη του ωραρίου μας.

Η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Μετά την καθολική συμμετοχή που είχε η κινητοποίησή μας κατά τις προηγούμενες ημέρες, με την αλληλεγγύη και των Δικαστικών Λειτουργών σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας, συνεχίζουμε και ζητούμε την εκ νέου συμπαράσταση και στήριξή σας, προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις στα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας».

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συμμετέχει με την σειρά του στις δίωρες διακοπές εργασιών.

Συγκεκριμένα, έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας, κατά τις ώρες 9:00-11:00.

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα, διεκδικούμε το δίκιο μας, μέσα στο χώρο της δικαιοσύνης που με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετούμε τόσα χρόνια».

Όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση, διεκδικούν τα παρακάτω:

  • Για διορισμούς Δικαστικών Υπαλλήλων  
  • Για επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών 
  • Για πληρωμή των πραγματικών υπερωριών
  • Για θεσμοθέτηση της Εισαγωγικής και διαρκούς Επιμόρφωσης των Δικ. Υπαλλήλων
  • Για προώθηση προς ψήφιση του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων
  • Για προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα Πολικά και Ποινικά Δικαστήρια
  • Για εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών ( κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες)
  • Για επαναλειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης
  • Για αύξηση των εξόδων κίνησης των Επιμελητών Δικαστηρίων
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News