Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: «"Βροχή" τα τηλέφωνα για ακυρώσεις»

Ρέθυμνο
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: «"Βροχή" τα τηλέφωνα για ακυρώσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαρμάρωσαν» οι διοργανωτές του Καρναβαλιού στο Ρέθυμνο, στο άκουσμα της είδησης ότι ακυρώνονται οι εκδηλώσεις, λόγω κορωνοϊού

«Χτύπησε» τα καρναβάλια ο Κορωνοϊός στη χώρας μας, καθώς στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων - εξαιτίας των κρουσμάτων, αλλά και για προληπτικούς λόγους - που πάρθηκαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ήταν αυτό της ακύρωσης των καρναβαλιών απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα.

Μετά την απόφαση και για το κλίμα που επικρατεί στο Ρέθυμνο - εκεί όπου διοργανώνεται ένα από τα σημαντικότερα καρναβάλια στην Ελλάδα - μίλησε στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της ΚΡΗΤΗ TV και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουμαντάκη, η εντεταλμένη για θέματα τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Μπιρλιράκη: «Μαρμαρώσαμε» στο άκουσμα της είδησης αυτής. «Φανταστείτε ένα πολύ πανηγυρικό επίπεδο διοργάνωσης, καθώς είχαμε τελειώσει τον πρώτο κύκλο συζητήσεων στον οποίο δόθηκαν οι ανάλογες οδηγίες για τον κορωνοϊό, που έλεγαν ότι εντάξει ξέρουμε ότι είναι άλλος ένας ιός. Θα τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…».

Βέβαια, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και αντιδήμαρχος στο Ρέθυμνο «πιστεύουμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι που γίνεται αυτό», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι «η είδηση έρχεται πρώτα από τους επιστήμονες και μετά από την κυβέρνηση. Ωστόσο έχουμε και παράπονο, είμαστε σε μία χώρα που σαν πολίτες θέλουμε την επικοινωνία με την κεντρική εξουσία. Είχαμε την εντύπωση ότι η διοίκηση αυτού του κράτους γνωρίζει τι γίνεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες και πιστεύουμε ότι γνωρίζουν τι σημαίνει σε κάποιες κοινωνίες, η ακύρωση ενός τέτοιου θεσμού και τι συνέπειες έχει».

«Πάγωσαν» ομάδες και φορείς

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV, αν εξετάζεται να πάρει κάποια άλλη μορφή η εκδήλωση, η απάντηση της κ. Μπιρλιράκη ήταν: «Θα εξεταστούν οι εναλλακτικές. Έχουμε κρατήσεις από ανθρώπους από όλη την Ευρώπη.  Έχουμε ψυχραιμία, δεν έχουμε πανικό. Θα κοιτάξουμε σε πείσμα των καιρών να δώσουμε την πραγματική διάσταση στον κίνδυνο, τον πανικό και με σωστή διαχείριση της κρίσης αυτής να σώσουμε τις απώλειες».  

Η εικόνα στα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με την κ. Μπιρλιράκη, «βροχή ήταν τα τηλέφωνα για να γίνουν οι κρατήσεις για το καρναβάλι», τώρα «βροχή "πέφτουν" τα τηλεφωνήματα για τις ακυρώσεις στις κρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί στα ξενοδοχεία της πόλης.

«Σαν δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και της χώρας μας. Η ολομέλεια θα συνεδριάσει απόψε στο Δημαρχείο και μετά θα υπάρξει ανακοίνωση αναφορικά με τις εκδηλώσεις, ώστε να γνωρίζει και ο κόσμος».

Όπως τόνισε «κάποια ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά, η υποδοχή και η φιλοξενία θα είναι πάντα… εκεί! Μην ακυρώσουν χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος! Εμείς οι Ρεθυμνιώτες απ’ όταν γεννηθήκαμε, γνωρίζουμε να γιορτάζουμε τις Απόκριες. Ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα. Το θέμα της υγείας μας είναι πάνω από όλα, αλλά να μειώσουμε όσο γίνεται την υπερβολή και να κοιτάξουμε με ψυχραιμία τα πραγματικά γεγονότα», κατέληξε η κ. Μπιρλιράκη.

Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ν. Ρεθύμνου: «Μεγάλο πλήγμα για το Ρέθυμνο»

Την εικόνα από τους ξενοδόχους περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων νομού Ρεθύμνου κ. Μανόλης Τσακαλάκης. Μετά την κ. Μπιρλιράκη και ο κ. Τσακαλάκης επανέλαβε ότι «επικράτησε μία "παγωμάρα" για την ακύρωση, ενώ ακολούθησαν "βροχή" οι ακυρώσεις και στις κρατήσεις».

Όπως τόνισε «δυστυχώς δεν έχω αριθμούς, ωστόσο περί τα μισά άτομα έχουν ήδη ακυρώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε: «Εμείς δώσαμε από τον Σύλλογο των Ξενοδόχων τις οδηγίες που έπρεπε».

Ο κ. Τσακαλάκης είπε επίσης ότι σε όλους όσους έχουν κάνει κρατήσεις «τους επιστρέφονται οι προκαταβολές. Τους γίνεται μία ενημέρωση της κατάστασης, κάποιες εκδηλώσεις θα γίνουν, κάποιες όχι. Περιμένουμε ωστόσο τις επίσημες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η διοργάνωση ήταν μία «μεγάλη τονωτική ένεση», για την τοπική κοινωνία, καθώς όπως είπε «μετά από όλα τα άσχημα που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο, όπως την καταστροφή του λαδιού και το κλείσιμο της Thomas Cook».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News