Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Το ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Το ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ρέθυμνο έχει αποδείξει με το καρναβάλι του -που αναμφισβήτητα- είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης ότι εκτός από πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών, είναι και η πόλη του κεφιού και της φαντασίας

Βραδιά Τσικνοπέμπτης και το Ρέθυμνο για μία φορά ξεφάντωσε. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να τσικνίσουν, να φάνε, να πιούνε, να χορέψουν και γενικά να διασκεδάσουν στο πιο ξέφρενο πάρτι των ημερών.      

Από τις 8 το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το γλέντι ξεκίνησε στους δρόμους του Ρεθύμνου που είχαν μετατραπεί σε μία απέραντη πίστα χορού, για να κορυφωθεί με το πέρασμα της ώρας στα νυκτερινά μπαρ της πόλης.

Τα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης πλημμύρισαν από τα γέλια, τις φωνές, αλλά και τις ανέμελες φατσούλες των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών που χόρευαν στους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάς.

Και λίγο πριν φτάσει η ώρα κάθε κατεργάρης καρναβαλιστής να επιστρέψει στον πάγκο του ή καλύτερα στο κρεβάτι του, φρόντισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου, οπότε και θα κορυφωθούν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ρεθύμνου, με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση των πληρωμάτων και των αρμάτων, στην οποία θα συμμετέχουν 38 ομάδες με ευρηματική θεματολογία, αλλά και εντυπωσιακές στολές.

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού είναι η «ANEK LINES» και η «BLUE STAR FERRIES».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News