Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Δεκάδες καταλύματα έτοιμα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του Ρεθύμνου

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Δεκάδες καταλύματα έτοιμα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεζόν για «γερά νεύρα» θα είναι η φετινή για τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου - Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο

Με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο Ρέθυμνο τη νέα σεζόν, που αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Τα πρώτα μηνύματα από τις τουριστικές αγορές δείχνουν -μέχρι στιγμής- «σκαμπανεβάσματα» στις κρατήσεις, όμως από την ερμηνεία τους εξάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια η φετινή σεζόν να είναι αντίστοιχη του 2019.

Και ενώ η νέα τουριστική περίοδος θα είναι μια σεζόν για «γερά νεύρα», στην παρούσα χρονική στιγμή, οι σύλλογοι Ξενοδόχων και Εστίασης δηλώνουν έτοιμοι για να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες του νομού, που θα επιλέξουν το Ρέθυμνο για να περάσουν τις ημέρες της αποκριάς.

Πάνω από 15 ξενοδοχειακές μονάδες και αρκετά άλλα τουριστικά καταλύματα, έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους για να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες του νομού, που έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις ημέρες της αποκριάς στο Ρέθυμνο.

Το τελευταίο τριήμερο, ως είθισται, οι πληρότητες «χτυπούν κόκκινο», ενώ επιχειρηματίες του τουρισμού και σύλλογος εστίασης κάνουν λόγο για μια «τονωτική ένεση» στην «καρδιά» του χειμώνα. Μάλιστα αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των καρναβαλικών εκδηλώσεων, είναι η «ANEK LINES» και η «BLUE STAR FERRIES».

Και μπορεί οι πρώτοι αλλοδαποί επισκέπτες του Ρεθύμνου να κάνουν την εμφάνισή τους στη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, εντούτοις, η σεζόν -που φέτος μάλιστα θα είναι για γερά νεύρα - αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα για τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, αλλά και την Ρωσία, ενώ «παγωμένες» είναι ακόμα οι κρατήσεις από την Σκανδιναβική αγορά.

Πέρυσι πάντως η σεζόν στο Ρέθυμνο είχε κλείσει με απώλειες στις διανυκτερεύσεις της τάξεως του -5%.

«Για τον κλάδο της εστίασης το καρναβάλι κάθε χρόνο, αποτελεί βασικό «αιμοδότη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Κλαψινός. «Τα καταστήματα του Ρεθύμνου είναι ήδη έτοιμα για να φιλοξενήσουν τους εκατοντάδες καρναβαλιστές που διοργανώνουν τα πάρτι των ομάδων τους. Η κίνηση στα καφέ και τις ταβέρνες του Ρεθύμνου αναμένεται να κορυφωθεί το τριήμερο της αποκριάς αλλά και την Καθαρά Δευτέρα και αυτό που προσδοκούμε είναι  αύξηση του τζίρου μας. Ωστόσο και φέτος βασικό μας μέλημα όλων μας, είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των επισκεπτών μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News