Ρέθυμνο

Άνεργοι… οι 24 συμβασιούχοι στην καθαριότητα - Η απόφαση του δικαστηρίου

Στην ανεργία από σήμερα 24 συμβασιούχοι της υπ. Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, διεκδικώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να είναι από σήμερα άνεργοι.

Ο λόγος για 24 συμβασιούχους της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι -όπως υποστηρίζουν- αν και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία τους, εντούτοις, κατέληξαν στο δρόμο.

Η απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο προσωπικού του δήμου, με αποτέλεσμα το πρωί οι 24 συμβασιούχοι να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στις δικαστικές αίθουσες με την ελπίδα ότι ίσως δικαιωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 24 πρώην -πλέον- συμβασιούχοι της υπηρεσίας Καθαριότητας είχαν επιδοθεί τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια σε έναν επίπονο, για αυτούς, δικαστικό αγώνα προκειμένου οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Όμως, η τελευταία απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου ήταν καταπέλτης, καθώς ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία επίσης «έχασαν».

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, που στο παρελθόν είχε ταχθεί στο πλευρό τους, επισημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «παρακούσει» την δικαστική απόφαση, καθώς κινδυνεύει η ίδια να βρεθεί «κατηγορούμενη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια