«Έρχεται» υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο;

Ρέθυμνο
«Έρχεται» υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο «ανοίγει το δρόμο» για την άδεια ιδρύσεως υδατοδρομίου

Με στόχο να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθιστώντας το νομό ακόμα πιο ελκυστικό για τους αλλοδαπούς επισκέπτες, το Λιμενικό Ταμείο στο Ρέθυμνο, τηρεί στάση αναμονής μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί στην βουλή, βάσει του οποίου θα «ανοίξει ο δρόμος» για την έκδοση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στην πόλη.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, το Ρέθυμνο έχει ήδη υποβάλλει έναν πλήρη φάκελο και τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την προκήρυξη του διεθνή διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου.

Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει μεταξύ άλλων την διασύνδεση του Ρεθύμνου με δελεαστικούς προορισμούς, όπως η Πύλος, η Σαντορίνη και άλλα ελληνικά νησιά.

Την ώρα που η Ελλάδα έρχεται όλο και πιο κοντά στην λειτουργία των υδατοδρομίων, μέσω του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στην βουλή, το Ρέθυμνο φαίνεται να βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση, έναντι άλλων περιοχών, καθώς είναι έτοιμο και βρίσκεται εν αναμονή της άδειας ιδρύσεως. Η δημιουργία υδατοδρομίου στο νομό θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού, λένε οι πολίτες, αν και κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται δύσπιστοι.

Μόλις το νομοσχέδιο ψηφιστεί η μελέτη για το υδατοδρόμιο του Ρεθύμνου, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί σε κάποια σημεία της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και την προκήρυξη του διεθνή διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου.

Και ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Ρέθυμνο τα περίφημα υδροπλάνα, εντούτοις, στις σκέψεις των αρμοδίων είναι η διασύνδεση του νομού με δελεαστικούς προορισμούς, όπως η Πύλος, η Σαντορίνη και άλλα ελληνικά νησιά.

Για το δεύτερο υδατοδρόμιο που σχεδιάζεται στο Ρέθυμνο, αυτό της Αγίας Γαλήνης, βρίσκεται ακόμα αρκετά βήματα πίσω, ενώ προχωρούν οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων σε Ηράκλειο, Χανιά και Χερσόνησο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News