Ρέθυμνο

Καταγγέλλουν οδηγό ταξί: Πήγε να… «πατήσει» εργαζόμενο στην καθαριότητα

Έβρισε χυδαία τον οδηγό του απορριμματοφόρου  

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα τα απανωτά περιστατικά βίας -και μάλιστα όχι μόνο λεκτικής- που δέχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρεθύμνου εν ώρα υπηρεσίας.

Όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Ρεθύμνου, Μανόλης Γωνιωτάκης, αρκετά συχνά εξαγριωμένοι πολίτες επιτίθενται φραστικά σε υπαλλήλους του δήμου, με το πρόσχημα ότι απαιτούν να εξυπηρετηθούν εδώ και τώρα, αγνοώντας εάν αυτό μπορεί να γίνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Γωνιωτάκη -που θα πάρει και την δικαστική οδό- καταγράφηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου σταμάτησε στον δρόμο από την πίσω πλευρά του  δημαρχείου, δηλαδή, στην οδό Γερακάρι προκειμένου το πλήρωμα του οχήματος να προχωρήσει στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Και ενώ ο δρόμος είχε κλείσει για λίγα λεπτά (όπως συνήθως γίνεται), ένας εξαγριωμένος οδηγός ταξί φαίνεται πως δεν είχε την υπομονή να περιμένει μέχρι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας να τελειώσουν την δουλειά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να βρίσει-και μάλιστα χρησιμοποιώντας πολύ χυδαίες εκφράσεις- τον οδηγό του απορριμματοφόρου.

Όταν ο δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του, υπέδειξε στον «θερμόαιμο» πολίτη τον δρόμο, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα, τότε τα «αίματα άναψαν» ακόμα περισσότερο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός ταξί -που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση- να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα του, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του υπαλλήλου, καθώς -όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο- παραλίγο να τον χτυπήσει.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου πάντως δεν έμεινε με «σταυρωμένα τα χέρια», καθώς μαζί με άλλους συναδέλφους του μετέβη άμεσα στην αστυνομική διεύθυνση και υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου πολίτη (οδηγού ταξί), ενώ για το νέο αυτό απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

Με αφορμή τα κρούσματα βίας και τις άνανδρες επιθέσεις που δέχονται τελευταία από ορισμένους πολίτες οι εργαζόμενοι στο δήμο Ρεθύμνου, η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά δημοτών προς τους εργαζόμενους του Δήμου Ρεθύμνου, με κρούσματα που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα έλαβαν χώρα περιστατικά με απειλές, φραστικές επιθέσεις βρισιές και βίαιες χειρονομίες τόσο σε υπαλλήλους της διοικητικής υπηρεσίας του Δήμου όσο και σε υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, της οικονομικής, της ΔΕΥΑΡ, της καθαριότητας, της πολεοδομίας κ.ά.

Ο σύλλογος εργαζομένων καλεί τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ρεθύμνου, όλους τους αιρετούς και κάθε αρμόδιο να λάβουν μέτρα προκειμένου να προφυλάξουν τους δημοτικούς υπαλλήλους από τέτοιου είδους περιστατικά.

Με την ίδια λογική που ο δημότης όταν θεωρεί ότι  δεν εξυπηρετείται έχει δικαίωμα να καταγγείλει τον υπάλληλο που ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του και ενδεχομένως να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, να έχει και ο υπάλληλος  ανάλογη προστασία, προκειμένου να διαφυλάξει τη σωματική του ακεραιότητα αλλά και την αξιοπρέπεια του.

Τα παραπάνω περιστατικά έχουν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο και είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου που επιθυμεί να λάβει γνώση.

Με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του Δημοτικού Υπαλλήλου του Δήμου Διονύσου, που ο σύλλογος μας καταδικάζει απερίφραστα, η πρόληψη μέτρων (νομοθετικών κ. ά.) για την προστασία των εργαζομένων είναι πλέον επιβεβλημένη.

Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων, την κοινωνία ολόκληρη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια