«Περιπλανώμενος Ιουδαίος» για τα φάρμακα της γυναίκας του

Ρέθυμνο
«Περιπλανώμενος Ιουδαίος» για τα φάρμακα της γυναίκας του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είδος προς εξαφάνιση» τα αντιικά σκευάσματα και τα φάρμακα για σοβαρές ασθένειες στο Ρέθυμνο

Τελειωμό δεν έχουν -όπως φαίνεται- στο Ρέθυμνο οι λίστες αναμονής αλλά και το «πήγαινε - έλα» των ασθενών από το ένα φαρμακείο στο άλλο, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που εξακολουθούν να καταγράφονται σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν σε διάφορες ασθένειες.

Μεταξύ των φαρμάκων που λόγω γρίπης έχουν «χτυπήσει κόκκινο», είναι τα αντιικά σκευάσματα, ενώ με το «σταγονόμετρο» διατίθενται και άλλα φάρμακα που αφορούν στην θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

Ο κ. Μανόλης Παπαδομιχελάκης είναι ένας από τους δεκάδες Ρεθυμνιώτες που τελευταία αναγκάζεται πηγαινοέρχεται από το ένα φαρμακείο στο άλλο προκειμένου να βρει τα φάρμακα για την θεραπεία της γυναίκας του. Η απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς στο Ρέθυμνο εντάθηκε μετά τις γιορτές και αυτή την ώρα βρίσκεται στην κορύφωσή της, αφού ένας μεγάλος αριθμός φαρμάκων διατίθενται πλέον με το σταγονόμετρο.

Σε επίπεδο νομού οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων αφορούν σε πάνω από 200 φάρμακα. Τα «σκήπτρα» κρατούν τα αντιικά και μάλιστα εξαιτίας των ιώσεων, αυτή την εβδομάδα στο Ρέθυμνο η κατάσταση έχει δυσκολέψει, αφού δεν υπάρχει ούτε για δείγμα το πιο γνωστό στην αγορά αντιπυρετικό σιρόπι. Τραγικές όμως είναι οι ελλείψεις και σε αντιυπερτασικά, αντιπηκτικά, νευρολογικά και αντιβιωτικά σκευάσματα.

Βασικό μέλημα των φαρμακοποιών είναι να μην θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα και έτσι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τους εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους.

Η αιτία του κακού εστιάζεται μεταξύ άλλων στις πολλές εξαγωγές φαρμάκων που κάνει η χώρα μας και στις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News