Ρέθυμνο

Πέταξαν 6 κουταβάκια στην εθνική

Υπάρχουν νόμοι όχι όμως και χώροι φιλοξενίας – «Υπολειτουργεί» στη πράξη το Δημοτικό Κτηνιατρείο

Σαν «φαντάσματα» τριγυρνούν κυριολεκτικά στους δρόμους του Ρεθύμνου πολλά αδέσποτα κυρίως σκυλιά, τα οποία εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους μόλις τα βαρεθούν.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην πόλη του Ρεθύμνου δείχνει να είναι ελεγχόμενη, ωστόσο, το πρόβλημα είναι ορατό, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πολίτες στην «ΚΡΗΤΗ ΤV».

Από την άλλη, η έλλειψη χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων στο Ρέθυμνο σε συνδυασμό με το δημοτικό κτηνιατρείο, το οποίο στην πράξη υπολειτουργεί, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της πανελλήνιας οργάνωσης για την προστασία των ζώων.

Υπάρχουν γύρω μας και ας θεωρούν κάποιοι ότι είναι «αόρατα». Ο λόγος για τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία τριγυρνούν πεινασμένα και διψασμένα στους δρόμους του Ρεθύμνου χωρίς όμως να επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, αφού το μόνο που αναζητούν είναι κάποιον να τα φροντίσει. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, λένε οι πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στην πολιτεία.

Και ενώ στην χώρα μας υπάρχει ήδη ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, η δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, Γιώργος Αστρινός.

Το μόνο που υπάρχει στο Ρέθυμνο και που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, είναι το δημοτικό κτηνιατρείο, στο οποίο γίνονται στειρώσεις των εγκαταλελειμμένων ζώων τις περισσότερες φορές από εθελοντές κτηνιάτρους που φτάνουν ακόμα και από το εξωτερικό για το σκοπό αυτό.

Πέταξαν κουταβάκια στην εθνική

Πάντως, το τελευταίο περιστατικό εγκατάλειψης ζώων καταγράφηκε την Κυριακή όταν βρέθηκαν κοντά στον ΒΟΑΚ έξι κουτάβια, τα οποία ευτυχώς κατέληξαν στο σπίτι μιας ευαισθητοποιημένης γυναίκας, η οποία και τα μάζεψε. Τα σκυλάκια αγκαλιάστηκαν από τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης και σύντομα θα βρουν τον κηδεμόνα τους.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια