Παθολογική Ρεθύμνου: Σε δραματικό σημείο λόγω έλλειψης γιατρών

Ρέθυμνο
Παθολογική Ρεθύμνου: Σε δραματικό σημείο λόγω έλλειψης γιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γιατροί δηλώνουν αδυναμία να σηκώσουν το βάρος του αυξημένου φόρτου εργασίας

Σε δραματικό σημείο εξακολουθεί να βρίσκεται τον τελευταίο ένα χρόνο η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία «αιμορραγεί» λόγω έλλειψης γιατρών.

Οι δύο -από τους πέντε- εναπομείναντες μόνιμους παθολόγους, δηλώνουν πλέον αδυναμία να σηκώσουν το βάρος του αυξημένου φόρτου εργασίας και ζητούν εδώ και τώρα να γίνει έστω μια ειδική προκήρυξη από το υπουργείο για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Ωστόσο με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά, «ξεσπαθώνουν» πλέον και οι ίδιοι οι πολίτες.

Τον τελευταίο ένα χρόνο εκπέμπει σήμα κινδύνου, ενώ λίγο πριν τις γιορτές ανεστάλη για μία ημέρα η λειτουργία της, αφού οι δύο μόλις μόνιμοι γιατροί έφτασαν στα όρια τους μη μπορώντας άλλο να κάνουν τις εφημερίες τους με ασφάλεια.

Και ενώ οι γιατροί ζητούν να γίνει έστω μια ειδική προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης δίνει λύσεις με «δανεικούς» γιατρούς, οι οποίοι όμως μετά από λίγο εγκαταλείπουν.

Και την ώρα που λόγω γρίπης, αλλά και πληθώρας επισκεπτών εξαιτίας του καρναβαλιού, η παθολογική επωμίζεται μεγαλύτερο βάρος απ’ ότι μπορεί να αντέξει, οι πολίτες ξεσπαθώνουν.

Η δέσμευση της Λένας Μπορμπουδάκη ότι πολύ σύντομα θα γίνει η πολυπόθητη προκήρυξη, αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από τους γιατρούς.

Πέρα από την παθολογική κλινική, δύσκολες ώρες περνούν και η ουρολογική που έχει κλείσει, το τμήμα επειγόντων περιστατικών και άλλα νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου που υπολειτουργούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News