Ρέθυμνο

Τρεις ασθενείς στην εντατική λόγω γρίπης - 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Δύο άντρες και μια γυναίκα στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, νοσηλεύονται δύο άντρες και μία γυναίκα , οι οποίοι και έχουν νοσήσει με τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με τα όσα ειχε αναφέρει το πρωί της Τετάρτης στο neakriti.gr, ο Διευθυντής της εντατικής, κ. Μπάμπης Μαρκάκης: «Υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά που έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό της γρίπης. Σε αρκετά σοβαρή κατάσταση, είναι ένας ηλικιωμένος 81 ετών που είναι σε πολυοργανική ανεπάρκεια και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η κατάσταση του είναι σταθερή και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Αναφορικά με τον δεύτερο ασθενή στην εντατική, ο κ. Μαρκάκης, διευκρινίζει ότι σε αντίθεση με τον 81χρονο που είχε εμβολιαστεί, ο 50χρονος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο», πρόσθεσε ο κ. Μαρκάκης.

Νεότερη εξέλιξη - Και τρίτο άτομο στην εντατική 

Μια ακόμη γυναίκα εισήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην εντατική μονάδα του ίδιου νοσοκομείου και η οποία μέχρι πρότινος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική.

Αναλυτικότερα πρόκειται για μία γυναίκα 50 ετών που ήταν ανεμβολίαστη, λόγω όμως αλλεργίας. Δεν έχει διασωληνωθει, αλλά βρίσκεται σε σοβαρή και ελεγχόμενη κατάσταση ενώ η γρίπη έχει «προσβάλει» το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Να σημειωθεί ότι πέραν των συγκεκριμένων ασθενών, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 3 ασθενείς, μεσήλικες που ειναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, χωρίς η υγεία τους να διατρέχει κίνδυνο.

   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια