Ρέθυμνο

Αγία Γαλήνη: Απομακρύνονται τα παράνομα σαπιοκάραβα

Tα δύο παροπλισμένα πλοία προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του λιμένα

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να απομακρυνθούν από την Αγία Γαλήνη τα δύο παροπλισμένα πλοία, που προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του λιμένα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τσιγαράδικο “Ζάχρα” και το πλοίο “Αντρέα”, που ήταν φορτωμένο με 13 τόνους χασίς σε “σοκολάτα” και 3 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, θα κάνουν μαζί το τελευταίο τους ταξίδι, πριν γίνουν σκραπ στα διαλυτήρια του Αλί Αγά, στα παράλια της Σμύρνης.

Όπως λοιπόν όλα δείχνουν, μετά από χρόνια προσπαθειών έφτασε η στιγμή της απομάκρυνσης από την Αγία Γαλήνη των δύο κατασχεμένων πλοίων, η παρουσία των οποίων προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού.

H εταιρεία, που απέκτησε σε πλειστηριασμό το πλοίο “Αντρέα”, ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο, με τη συμβολή του νομικού της συμβούλου Βαγγέλη Στρατουδάκη, τη μάχη με τη γραφειοκρατία, την οποία κατάφερε να ξεπεράσει πριν από λίγες ημέρες, όταν πλέον στην Αγία Γαλήνη έφτασε κλιμάκιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε να γνωμοδοτήσει αν είναι αξιόπλοο ώστε να πραγματοποιήσει το τελευταίο του ταξίδι μέχρι το λιμάνι της Τουρκίας, όπου αναμένεται να κοπεί και να πωληθεί για παλιοσίδερα.

Παράλληλα, ο κ. Στρατουδάκης, ως πληρεξούσιος του νέου ιδιοκτήτη του “Αντρέα”, ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία και με την ιδιοκτησία του “Zahra”, επιτυγχάνοντας συμφωνία για μια κοινή επιχείρηση ρυμούλκησής τους των δύο πλοίων στα παράλια της Τουρκίας, ώστε να μειωθεί το κόστος της επιχείρησης, όπως και έγινε.

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, τα δύο πλοία με το βαρύ ποινικό παρελθόν θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης απελευθερώνοντας ζωτικό χώρο, προς μεγάλη ικανοποίηση των φορέων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το “Zahra” είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2015, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης στη στεριά περίπου 3.500 χαρτοκιβωτίων λαθραίων τσιγάρων.

Το “Andrea” εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης. Αρχικώς στα αμπάρια του βρέθηκαν πάνω από 6 τόνοι χασίς σε μορφή “σοκολάτας”. Και ενώ το σκάφος παροπλίστηκε και αγοράστηκε στον πλειστηριασμό από τον νυν ιδιοκτήτη, προέκυψε νέα πληροφορία.

Ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό των 6,6 τόνων χασίς, οι λιμενικοί ξήλωσαν τα πάντα στα αμπάρια του, ξεθάβοντας ακόμη 6,5 τόνους χασίς, αλλά και τρία εκατομμύρια χάπια “Captagon”.

(Φωτογραφία Αρχείου)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια