Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου - Αυξημένα μέτρα λόγω ισχυρών ανέμων

Χανιά
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου - Αυξημένα μέτρα λόγω ισχυρών ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου προειδοποιεί ότι λόγω επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών ανέμων που αναμένονται η Υπηρεσία και το προσωπικό θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ενημερώνει ότι σε ετοιμότητα θα βρίσκεται η Υπηρεσία με προσωπικό και πλωτά χερσαία μέσα της προς τυχόν παροχή βοήθειας σε πλοία - μικρά σκάφη - πρόσωπα στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Παρακαλούμε για την ετοιμότητά σας προς παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί. Υπεύθυνοι λιμενικών - παρακτίων τουριστικών εγκαταστάσεων και ξενοδοχειακών ενώσεων - μονάδων - λουτρικών εγκαταστάσεων εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής και ναυαγοσώστες να λάβουν ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών και ενημέρωσης των χρηστών των ανωτέρων εγκαταστάσεων Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, Σύλλογος Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου, που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται όπως αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού».

Κίνδυνος αποκλεισμού για τους επισκέπτες στον Ομαλό

Λόγω της καλοκαιρίας, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο σε ορεινές περιοχές, όπως στον Ομαλό και τα Σφακιά.

Ωστόσο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις λόγω της έλευσης του «Ηφαιστίωνα», του νέου βαρομετρικού χαμηλού, που ήδη πλήττει ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας και αναμένεται και τις επόμενες ώρες να «χτυπήσει» και την Κρήτη, κινδυνεύουν οι εκδρομείς να αποκλειστούν.

Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να πλήξει αιφνίδια ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι εκδρομείς της Κυριακάτικης αργίας. Με τις υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός. Έτσι μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, καλούνται άμεσα όλοι οι εκδρομείς, να επιστρέψουν το ταχύτερο στους προορισμούς τους.

Είτε λόγω παγετού, είτε λόγω των επερχόμενων χιονοπτώσεων υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News