Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Λουκέτο στην Παθολογική - «Διώχνουν» τους ασθενείς για Χανιά

Ρέθυμνο
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Λουκέτο στην Παθολογική - «Διώχνουν» τους ασθενείς για Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απελπιστική κατάσταση για τους γιατρούς αφού δεν βγαίνουν οι εφημερίες

Την απόφαση να μην λειτουργεί για μερικές μέρες του μήνα η Παθολογική Κλινική στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου λόγω της έλλειψης ιατρών για τις εφημερίες ανακοίνωσε την Πέμπτη η διευθύντρια, Ελένη Ιωαννίδου με τους ασθενείς να χρειάζεται να μεταφέρονται μέχρι τα Χανιά για τη νοσηλεία τους. Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση την ώρα που οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνουν πως είναι αδύνατο να βγουν με δύο γιατρούς οι εφημερίες προειδοποιώντας ότι θα υπάρχουν απώλειες.

Όπως τόνισε η Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου "σήμερα στο Νοσοκομείο δεν εφημερεύει ειδικός παθολόγος. Στην Παθολογική Κλινική υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ολόκληρου νομού. Κατά συνέπεια σήμερα αλλά και κάποιες άλλες μέρες μέσα στο μήνα δεν θα γίνεται καμία εισαγωγή στην παθολογική κλινική. Αν χρειαστεί εισαγωγή θα πρέπει να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο γειτονικού νομού. Λυπόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτή την εξέλιξη, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο λόγω σεβασμού στη δουλειά μας και στους ασθενείς μας".

"Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι, παραπέρα δεν έχει"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι. Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά. Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες».

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της κλινικής την Πέμπτη από το Ρέθυμνο τρεις ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο των Χανίων καθώς η κλινική αδυνατούσε να τους δεχθεί, κάτι που εξόργισε την Διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης η οποία σε αυστηρό τόνο, εξήγησε ότι οι κλινικές σε δημόσια νοσοκομεία δεν κλείνουν επειδή κάποιοι το αποφάσισαν.

Μετακινήσεις από τα Χανιά για την κλνική

Η κ. Μπορμπουδάκη μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ ΤV σημείωσε ότι από τις αρχές του χρόνου θα μετακινούνται κάποιες μέρες το μήνα από τα Χανιά γιατροί για την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, συμπληρώνοντας ότι μόνο τον τελευταίο μήνα η ίδια για να ενισχυθούν οι λειτουργίες του νοσοκομείου έχει πραγματοποιήσει εννέα μετακινήσεις, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες προκηρύξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News