Οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν ιδιοκτησίες που καταστράφηκαν

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/8832/Α325 (ΦΕΚ 4383/29-11-2019 τεύχος Β’), με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές στον Δήμο Ρεθύμνου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περυσινού χειμώνα και καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής (ΣΣ) στους πληγέντες, για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή των κτιρίων τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οριοθετούνται ως πληγείσες από τις πλημμύρες οι παρακάτω περιοχές του Δήμου Ρεθύμνης:

Όλη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΠΠΑΙΩΝ - Τοπική Κοινότητα Αργυρουπόλεως

Όλη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ

Όλη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια (ενδεικτικά αναφέρονται ανακατασκευή ή επισκευή φερόντων και μη φερόντων στοιχείων, αντικατάσταση καυστήρα ή κυκλοφορητή ή ανελκυστήρα κ.τ.λ.) από τις προαναφερόμενες πλημμύρες ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν.ΧΑΝΙΩΝ.).

Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του θέματος, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

 Για επιπλέον διευκρινήσεις ή πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ν. Χανίων στο τηλέφωνο 2821029287.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή του κτιρίου τους,  θα καθοριστούν με νέα  Κοινή Υπουργική Απόφαση.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News