Τροχαίο: «Αντίο» στον Μανόλη, το 60ό θύμα της ασφάλτου - Η στιγμή του θανατηφόρου

Κρήτη
Τροχαίο: «Αντίο» στον Μανόλη, το 60ό θύμα της ασφάλτου - Η στιγμή του θανατηφόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική η λίστα του 2019 - Ο άτυχος άντρας βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία που συντελείται φέτος στους δρόμους της Κρήτης, καθώς χθες ένας ακόμη συνάνθρωπός μας τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο.

Το εν λόγω δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 27χρονος συντοπίτης μας.

Πρόκειται για τον δικυκλιστή Μανόλη Βοσκάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε σφοδρότατα με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Με τον χαμό του άτυχου 27χρονου, η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς από τροχαία μέσα στο 2019 αριθμεί πλέον 60 άτομα!

Το τραγικό συμβάν, το οποίο έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον 27χρονο Μανόλη, έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο αδικοχαμένος νεαρός - με καταγωγή από το χωριό της Αρχοντικής Ρεθύμνου - έβγαινε από χώρο στάθμευσης, στην οδό Μάχης Κρήτης, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 27χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο Ι.Χ. Ο άτυχος νεαρός εκτινάχτηκε από τη μοτοσυκλέτα του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Στον αντίποδα, ο 22χρονος οδηγός του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου υπέστη σοκ, ωστόσο δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο της φονικής σύγκρουσης έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον 27χρονο Κρητικό. Εκεί έσπευσαν και στελέχη της Τροχαίας Ρεθύμνου, προκειμένου να διακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Η είδηση του θανάτου του 27χρονου Μανόλη Βοσκάκη βύθισε σε ανείπωτο πένθος την Αρχοντική, αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου. Η εξόδιος ακολουθία που τελέστηκε σήμερα, στις 2:30 το μεσημέρι, στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Στην Ιεράπετρα

Στο μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ένας 46χρονος συνάνθρωπός μας, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Ο 46χρονος αλβανικής εθνικότητας επέβαινε σε αγροτικό αυτοκίνητο μαζί με έναν συμπατριώτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα διέσχιζε τον δρόμο που συνδέει την Παχιά Άμμο με την Ιεράπετρα. Στο 7ο χιλιόμετρο της εν λόγω επαρχιακής οδού, το επίμαχο αυτοκίνητο επιχείρησε να εισέλθει σε υπαίθριο χώρο πρατηρίου υγρού καυσίμων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 46χρονος οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να “πέσει” πάνω σε δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν στο βενζινάδικο για να φουσκώσουν τα λάστιχα μοτοσυκλέτας. Τόσο ο ιδιοκτήτης του δικύκλου, όσο και ο υπάλληλος του πρατηρίου που τον βοηθούσε τραυματίστηκαν ελαφρά. Ωστόσο σοβαρά τραυματίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες στο αγροτικό αυτοκίνητο, με την κατάσταση της υγείας του 46χρονου οδηγού να κρίνεται εξαρχής ιδιαίτερα σοβαρή. Εξάλλου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου είχε ως αποτέλεσμα - εκτός των άλλων - να προσκρούσει και στις πινακίδες όπου αναγράφονται οι τιμές των καυσίμων, στο εν λόγω πρατήριο.

Οι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Τάχιστα, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του 46χρονου σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης, «ο πολυτραυματίας, αφού μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο ΠΑΓΝΗ, που εφημέρευε, υποβλήθηκε στον απαραίτητο κλινικό εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και κατόπιν ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο, όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση». Μέχρι χθες το βράδυ, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Στόμιο Ιεράπετρας  - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ποδήλατο

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, σημειώθηκε κι άλλο σοβαρό τροχαίο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Το εν λόγω ατύχημα έλαβε χώρα έξω από το Στόμιο Ιεράπετρας, όταν διερχόμενο όχημα φέρεται να “έπεσε” πάνω σε μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ποδήλατο. Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε ο ένας από τους δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έτερος Πακιστανός είναι καλά στην υγεία του.

Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι το ποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες δεν έφερε φωσφορίζοντα στοιχεία, ώστε να διακρίνεται το δίκυκλο από τους διερχόμενους οδηγούς. Επισημαίνεται ότι ενώ ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία, λόγω μη ύπαρξης διαθέσιμου ασθενοφόρου, ο άνδρας μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο - και συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. - στο Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του τραυματία δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News