Αποχαιρέτησαν με βαθιά οδύνη τον Κώστα Σολδάτο

Ρέθυμνο
Αποχαιρέτησαν με βαθιά οδύνη τον Κώστα Σολδάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία "έχασε'' μια εμβληματική φυσιογνωμία

Τελυταίο αντίο είπαν σήμερα από οικογένεια, φίλους και συνάδελφους στον υποστράτηγο εν αποστρατεία Κώστα Σολδάτο που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη βυθίζοντας στη θλίψη την αστυνομία στην Κρήτη. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο το μεσημέρι του Σαββάτου και ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο του Περάματος Μυλοποτάμου.

Εμβληματική φυσιογνωμία

Ο Κώστας Σολδάτος υπήρξε για μια εμβληματική φυσιογνωμία που πέρασε από σημαντικές θέσεις της αστυνομίας στην Κρήτη και «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Στις 22 Μαΐου του 2012 στήθηκε επιχείρηση αερομεταφοράς στην Αθήνα για να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στην καρδιά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Είχε διατελέσει διοικητής της Ασφάλειας στο Ηράκλειο, αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου ενώ υπήρξε υποστράτηγος εν αποστρατεία, ένα πρόσωπο που διακρίθηκε για το ήθος, τις ικανότητες και την προσφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Κορυφαία στιγμή της επαγγελματικής του πορείας ήταν όταν συνέλαβε τον περιβόητο Έλληνα κακοποιό, Βαγγέλη Ροχάμη - ο οποίος κατά τις δεκαετίες του '80 και του '90 απασχόλησε την κοινή γνώμη με την δράση του - το 1992.

Η σοβαρή έκρηξη

Μάλιστα ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του και συντάραξαν τους Κρητικούς ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του το Φεβρουάριο του 1997. Η έκρηξη οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της συζύγου του Γεωργίας Μοσχονά, που τότε έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στην κεντρική φωτογραφία αριστερά ο Κώστας Σολδάτος στη Σχολή, δίπλα του ο Μιχάλης Πολυχρονάκης και στο κέντρο ο Γιώργος Μηλιαράς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News