Ρέθυμνο: Στα 10 εκατομμύρια ευρώ οι βεβαιωμένες οφειλές δημοτών

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Στα 10 εκατομμύρια ευρώ οι βεβαιωμένες οφειλές δημοτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένεται να ρυθμιστούν από τους δημότες, το 10% εξ αυτών

Λίγο πριν το πέρας του 2019, στο κόκκινο βρίσκονται οι οικονομικές διεργασίες του δήμου Ρεθύμνου.

Στα 10 εκατομμύρια ανέρχονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο με τους δημότες να έχουν ακόμα το περιθώριο να τις τακτοποιήσουν μετά από νέα παράταση. Την ίδια ώρα, σταθερά θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη με κάποιες εξαιρέσεις, ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στα 10 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο Ρεθύμνου εκ των οποίων αναμένεται να ρυθμιστούν από τους δημότες, το 10% εξ αυτών, αποφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του δήμου. Η διαδικασία είσπραξης των ρυθμισμένων οφειλών συνεχίζεται κανονικά, ενώ κατά περιόδους κλείνουν τα ταμεία της οικονομικής υπηρεσίας στο Άδελε, λόγω φόρτου εργασίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, σταθερά θα μείνουν στην πλειοψηφία τους τα δημοτικά τέλη του δήμου Ρεθύμνου για το 2020, ενώ μειώσεις θα παρατηρήσουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην οικονομική επιτροπή, έτσι ώστε να παρουσιαστεί άρτιος ο προϋπολογισμός του δήμου Ρεθύμνου που περιλαμβάνει τεχνικό έργο 29,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News