«Εμφύλιος» για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Εμφύλιος» για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελεί «κόκκινο πανί» για Ατσιπόπουλο και Τρία Μοναστήρια

Κόκκινο πανί ανάμεσα σε Ατσιπόπουλο και Τρία Μοναστήρια έχει καταστεί ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων με τις δύο περιοχές να ερίζουν για το ποια... δεν θα φιλοξενήσει τον ΣΜΑ!

Βάσει γενικού πολεοδομικού σχεδίου είχε χωροθετηθεί σε οικοπεδικό χώρο 4,5 στρεμμάτων του δήμου στην περιοχή Τρία Μοναστήρια, δίπλα από το δημοτικό νεκροταφείο, όπου εκεί θα μεταφέρονταν αρχικά τα απορρίμματα και θα συμπιέζονταν για να οδηγηθούν στη συνέχεια στον ΧΥΤΑ, ωστόσο ο... ΧΥΤΥ πλέον Αμαρίου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά, οπότε και η μεταφορά απορριμμάτων στα νοτιοδυτικά, αποτελεί... "δώρον άδωρον".

Την αντίθεσή τους για φιλοξενία του ΣΜΑ έχουν εκφράσει και οι κάτοικοι του Ατσιποπούλου που δηλώνουν ότι ήδη η περιοχή τους έχει υποβαθμιστεί με την λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρότασή του για την ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων, ο δήμος Ρεθύμνου έχει υποβάλλει ως προτεινόμενο έργο την κατασκευή πράσινων σημείων, προς αποφυγήν εν τέλει της χωροθέτησης λειτουργίας ΣΜΑ, ει δυνατόν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News