Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: «Κράτα με να σε κρατώ»

Ρέθυμνο
Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: «Κράτα με να σε κρατώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια μεγάλη βιωματική γιορτή στο Ρέθυμνο

Με μια μεγάλη βιωματική γιορτή και με τη συμμετοχή μαθητών από 24 σχολεία, τίμησε το Ρέθυμνο την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. "Κράτα με να σε κρατώ" ο τίτλος των εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να ενισχυθεί ο σεβασμός και η αποδοχή του συνανθρώπου που διαφέρει.

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί από 24 σχολεία του Ρεθύμνου γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία με τη δράση "κράτα με να σε κρατώ". Μουσικοκινητικές, εικαστικές και αθλητικές δράσεις έδωσαν με βιωματικό τρόπο το νόημα της σημερινής μέρας σε μικρούς και μεγάλους σε μια πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Ρεθύμνου, Άννας Ελευθεριάδου Γκίκα και με τις δράσεις να ολοκληρώνονται με συναυλία της Ματθαίας Σπιταδάκη και την μπάντα της.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις έπαιξαν, χόρεψαν, γνωρίστηκαν και μοιράστηκαν εμπειρίες πολύτιμες που ενισχύουν το σεβασμό και την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας,  αλλά και την κοινωνική συνύπαρξη και συνοχή γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "κράτα με να σε κρατώ", θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς στα σχολεία που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή τα οποία θα επιλέξουν και θα υλοποιήσουν ενημερωτικές και βιωματικές δράσεις ανάλογα με την ηλικία, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες των μαθητών τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News