Χωρίς δάσκαλο ολοήμερο σχολείο στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Χωρίς δάσκαλο ολοήμερο σχολείο στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία από τους γονείς των μαθητών στο Γεράνι Ρεθύμνου

Χωρίς εκπαιδευτικό έμεινε το ολοήμερο δημοτικό σχολείο στο Γεράνι.

Η θέση πληρώθηκε για μόλις ένα μήνα από εκπαιδευτικό που χρειάστηκε να αναχωρήσει από την υπηρεσία με άδεια λοχείας και ενώ οι μαθητές του ολοήμερου προσεγγίζουν πλέον τους 40, αφού στην ευρύτερη περιοχή στα δυτικά προάστια του Ρεθύμνου, έχουν μετακομίσει μετά τον Σεπτέμβρη αρκετοί νέοι δημοτικοί υπάλληλοι και λοιποί εργαζόμενοι που έρχονται σε αδιέξοδο με τη μη λειτουργία του σχολείου μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στα όρια της απελπισίας έχουν οι έρθει οι εργαζόμενοι γονείς στο Γεράνι Ρεθύμνου, αφού κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ολοήμερο σχολείο, που με τόσες δυσκολίες λειτούργησε για ένα μόλις μήνα.

Οι γονείς δεν παρέμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και δεν αρκέστηκαν στην έλλειψη ενημέρωσης που δηλώνει το υπουργείο, οπότε και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας να καλυφθεί αμέσως η θέση, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα οι οικογένειες των μαθητών.

Το οξύμωρο είναι ότι τώρα... το υπουργείο ζητά επίσημη ενημέρωση για τα υφιστάμενα εκπαιδευτικά κενά, ώστε να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών.

Προσωρινή λύση θα δοθεί με απόσπαση εκπαιδευτικού που υπηρετεί στα διοικητικά της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, εν αναμονή και της πρόσληψης αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, υπερτερούν αριθμητικά από το μόνιμο προσωπικό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News