Ο «Μεγάλος Αδελφός» για την κίνηση και την ασφάλεια των εργαζομένων

Ρέθυμνο
Ο «Μεγάλος Αδελφός» για την κίνηση και την ασφάλεια των εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σύστημα που θυμίζει τον... «Μεγάλο Αδελφό» εγκαταστάθηκε στα αυτοκίνητα του Δήμου Ρεθύμνου

O «Μεγάλος Αδελφός» παρακολουθεί την κάθε κίνηση τού κάθε οχήματος του Δήμου Ρεθύμνου.

Υπερσύγχρονο σύστημα τηλεματικής εποπτείας των οχημάτων εγκαταστάθηκε στο σύνολο του στόλου, από τα επιβατικά οχήματα, μέχρι τα απορριμματοφόρα οχήματα και αυτά των τεχνικών έργων.

Πλέον δε θα σπαταλιούνται χρόνος, πόροι και... δικαιολογίες για το παραμικρό, ακόμα και για την ίδια την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα, ένα σύστημα που θυμίζει τον... «Μεγάλο Αδελφό» εγκαταστάθηκε στα αυτοκίνητα του Δήμου Ρεθύμνου, για να μπορούν ανά πάσα στιγμή οι υπεύθυνοι της εκάστοτε υπηρεσίας να παρακολουθούν τα οχήματα της δικαιοδοσίας τους.

Μέσω υπολογιστή ή και κινητού τηλεφώνου, εποπτεύεται ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το κάθε όχημα, αν βρίσκεται εν κινήσει ή όχι, πού βρισκόταν ανά πάσα στιγμή, ενώ ακόμη και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ελέγχονται, όπως και η ποσότητα καυσίμου στο κάθε γέμισμα.

Με το σύστημα τηλεματικής ελέγχεται παράλληλα εάν η ταχύτητα των απορριμματοφόρων είναι χαμηλή όταν οι υπάλληλοι στέκονται στα σκαλάκια, όπως πρέπει για την ασφάλεια του προσωπικού, όπως και εάν υπάρχει κάποια βλάβη στο όχημα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στην υπηρεσία.

Η όποια υπόνοια διασπάθισης δημόσιου χρήματος θα είναι παρελθόν, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποια μηχανήματα χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται καταγραφή και να τηρείται σχετικό αρχείο, έτσι ώστε να είναι σε θέση το δημοτικό σύστημα να γνωρίζει πού και πότε χρειάζονται συντηρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News