«Ξινό» του βγήκε το νυχτερινό κυνήγι - Τσουχτερά πρόστιμα σε κυνηγούς!

Ρέθυμνο
«Ξινό» του βγήκε το νυχτερινό κυνήγι - Τσουχτερά πρόστιμα σε κυνηγούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύλληψη για νυχτερινή θήρα λαγού στις Μέλαμπες Ρεθύμνου

«Ξινό» βγήκε το κυνήγι σε άνδρα στην περιοχή Μέλαμπες του δήμου Ρεθύμνου.

Νυχτερινές ώρες επέλεξε να κυνηγήσει λαγούς άνδρας, ο οποίος έγινε αντιληπτός από άνδρες της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου και της Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου.

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και ένα δίκαννο, ενώ υποβλήθηκε μήνυση στη Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε άλλους κυνηγούς, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής (Α' ΚΟΚΔ), μεταξύ άλλων έγινε έλεγχος για βιβλιάρια υγείας και η ύπαρξη τσιπ των σκύλων τους.

Σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για σκυλιά που δεν έφεραν τσιπ. Στην πρώτη περίπτωση, στα Σαχτούρια διαπιστώθηκε ότι 2 κυνηγετικά σκυλιά δεν έφεραν τσιπ και επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 1200 ευρώ (2Χ600), ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στο Σπήλι, διαπιστώθηκε ότι ένα σκυλί δεν έφερε τσιπ και επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, στελέχη της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου, με τη συνοδεία Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, πραγματοποίησαν περιπολία σε περιοχές, στα νότια της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν, στις Μέλαμπες, ένα άτομο για παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα, με μηχανοκίνητο μέσο. Κατασχέθηκαν το όχημα και ένα δίκαννο και υποβλήθηκε μήνυση στη  Δ/νση Δασών Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια της περιπολίας τους και ενώ είχε ξημερώσει, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κυνηγούς, όπου μεταξύ άλλων ελέγχησαν τα βιβλιάρια υγείας και η ύπαρξη τσιπ των σκύλων τους.

Σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για σκυλιά που δεν έφεραν τσιπ. Στην πρώτη περίπτωση, στα Σαχτούρια διαπιστώθηκε ότι 2 κυνηγετικά σκυλιά δεν έφεραν τσιπ και επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 1200 ευρώ (2Χ600), ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στο Σπήλι, διαπιστώθηκε ότι ένα σκυλί δεν έφερε τσιπ και επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News