Είπαν «όχι» και στο Ρέθυμνο στη βία κατά των γυναικών

Ρέθυμνο
Είπαν «όχι» και στο Ρέθυμνο στη βία κατά των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικά τα στοιχεία που αναφέρουν ότι ο θάνατος γυναικών από κακοποίηση είναι εξίσου σε αριθμό όσο και από τον καρκίνο σε γυναίκες παγκοσμίως

Γέμισε από κόσμο το σπίτι του πολιτισμού στο Ρέθυμνο με αφορμή εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών.

Γνωστοί και αγαπητοί Ρεθυμνιώτες φωτογραφήθηκαν για να «μιλήσουν» στις γυναίκες και να τις καλέσουν να αναλάβουν δράση κατά της κακοποίησής τους σε όλες της, τις εκφάνσεις.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, εκτός από την ομιλία που παρέθεσε, έπαιξε μουσική και τραγούδησε, συνοδευόμενος από την αγαπητή ερμηνεύτρια, Στέλλα Σειραγάκη και τον μουσικό, Θανάση Παπαθανασίου.

Αγαπητοί δημοφιλείς Ρεθυμνιώτες λένε «όχι» στη βία εις βάρος των γυναικών.

Με ευαισθησία και προθυμία φωτογραφήθηκαν αφιλοκερδώς από τον Μανώλη Καραταράκη και έδωσαν τα δικά τους μηνύματα κατά την εκδήλωση στο σπίτι του πολιτισμού για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.

Σοκάρουν τα στοιχεία

Συγκλονιστικά τα στοιχεία που αναφέρουν ότι ο θάνατος γυναικών από κακοποίηση είναι εξίσου σε αριθμό όσο και από τον καρκίνο σε γυναίκες παγκοσμίως, ή από τα τροχαία και την φυματίωση μαζί αθροιστικά.

Στην κατάμεστη αίθουσα στον ισόγειο χώρο στο σπίτι του πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον ομιλίες και στοιχεία από τη δομή που βοηθά τις κακοποιημένες γυναίκες στο Ρέθυμνο, όπου έχουν βρει καταφύγιο 475 γυναίκες από το 2013 και πάνω από 100 μέσα στο 2019.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική, τραγούδι και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από την έμφυλη βία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News